כיכר השבת

פרווה וממכר

מתכון לריבועי לימון ללא אפייה וללא גלוטן - מתאים לפליאו

האם מצאנו את הקינוח המושלם? אנחנו חושבים שכן: מתכון לריבועי לימון סופר קרמיים עם קלתית פריכה ומילוי של קרם חמצמץ-מתקתק וכל הטוב הזה ללא אפייה, ללא גלוטן, ללא סוכר, פרווה לגמרי, ממכר להפליא ולוקח 15 דקות הכנה בלבד (מתכונים, אוכל)

| 2 | כיכר השבת |
ריבועי לימון ללא אפייה וללא גלוטן
ריבועי לימון ללא אפייה וללא גלוטן (צילום: Taylor Kiser on Unsplash)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

לקלתית:

  • 2/3 כוס (93 גרם) קשיו גולמי
  • 1/2 כוס (70 גרם) תמרים, קצוצים גס
  • 1/2 כפית מים

למילוי:

  • 2 כוסות (270 גרם) קשיו גולמי שהושרה במים למשך 12 שעות
  • 1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • 5 כפות דבש
  • 1 כף גרידת לימון
  • קורט מלח

אופן ההכנה:

הכנת הקלתית:
1. במעבד מזון, טוחנים את הקשיו עד שהם הופכים לפירורים. מוסיפים את התמרים וטוחנים עד לקבלת תערובת במרקם של בצק פירורי. תוך כדי שמעבד המזון פועל, מוסיפים את המים וממשיכים לעבד עד לקבלת תערובת אחידה.

2. מעבירים את התערובת לתבנית מרובעת בגודל 20X20 ס"מ מרופדת בנייר אפייה. מהדקים את התערובת לתחתית, ליצירת שכבה אחידה ודקה. מעבירים למקפיא ועוברים להכנת הקרם.

הכנת המילוי:
3. מסננים את אגוזי הקשיו וטוחנים אותם במעבד מזון במהירות גבוהה. מוסיפים את שאר הרכיבים וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. מגרדים את דפנות מעבד המזון, לפי הצורך.

4. יוצקים את הקרם על הקלתית, משטחים את החלק העליון ומקפיאים להתייצבות מלאה במשך 4-6 שעות, ואז חותכים לריבועים ומגישים.

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
יותר מדי קרם על פחות מדי קלתית. היחס לא הגיוני
הקרם צריך להיות עבה וגבוה, לעומת קלתית דקה שמכסה רק את החלק התחתון של התבנית, כבסיס.
קינוחים