רכיבים
- 450 גרם פסטה מסוג ריגטוני (או כל פסטה קצרה ובשרנית אחרת)
- 900 גרם עגבניות שלמות מקופסת שימורים
- 30 גרם רסק עגבניות
- 8 שיני שום, קצוצות
- מלח
- 125 מ"ל שמן זית
- 115 מ"ל יין לבן
- שבבי צ'ילי גרוס לפי הטעם
- 8 עלי בזיליקום, קרועים גס
- גבינת פרמזן להגשה (אופציונלי)
אופן ההכנה:
1. מביאים לרתיחה סיר גדול מלא במים מומלחים בנדיבות ומבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה. בסיום הבישול, מסננים את הפסטה ושומרים בצד כוס אחת ממי הבישול.
2. יוצקים את תכולת שימורי העגבניות לקערה גדולה ומועכים ביד לרסק.
3. בסיר רחב ונמוך על אש בינונית, מאדים יחד את שמן הזית עם השום הקצוץ ורסק העגבניות, עד שהשום נעשה ריחני. מוסיפים את שבבי הצ'ילי, היין והעגבניות המרוסקות, מערבבים ומביאים לרתיחה עדינה.
4. כשהרוטב מתחיל להצטמצם, מוסיפים את הפסטה המבושלת עם 1/2 כוס ממי הבישול, מערבבים ומבשלים יחד במשך דקה. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את עלי הבזיליקום. מגישים מיד עם פרמזן מגוררת מעל.