רכיבים
- 400 ג׳ רביולי (או פסטה), מבושלים לפי ההוראות
- 2 בטטות חתוכות לקוביות
- 1 בטטה חתוכה לרצועות (לא חובה)
- 5 פטריות פורטבלו פרוסות גס
- 1 שן שום קצוצה
- 1 שקית ערמונים (חוצים ל-2 את הערמונים)
- 400 מ"ל שמנת מתוקה
- 30 גרם חמאה
- 1/2 כפית אגוז מוסקט
- 1 כפית פלפל שחור
- מלח לפי הטעם
- 1/2 כפית תבלין צ׳ילי (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. מתחילים בהכנת הרוטב: בשמן חצי עמוק מטגנים את קוביות הבטטה עד שמזהיבות מעט, מוציאים ומניחים על נייר סופג. מטגנים גם את הרצועות עד לקבלת גוון כהה.
2. במחבת רחבה או סיר ממסים את החמאה, מוסיפים את השום ומערבבים במשך מספר שניות. מוסיפים את הערמונים והפטריות ומטגנים כדקה. מוסיפים את הבטטות וממשיכים בטיגון עד לקבלת צבע עמוק. מוסיפים את השמנת המתוקה והתבלינים ומבשלים על להבה גבוהה במשך כ-3 דקות ומנמיכים עד לקבלת רוטב סמיך (כ-5 דקות).
3. בינתיים, מכניסים את הרביולי לסיר מלא במים רותחים ומלח ומבשלים במשך 2-3 דקות ומיד מסננים ומוסיפים לרוטב. מערבבים בעדינות עד שכל הרביולי עטוף ברוטב סמיך. אם נדמה שאין מספיק רוטב, מוסיפים 1/4 כוס מים, נותנים לרוטב לרתוח במשך כ-1/2 דקה ומכבים את האש.
4. בהגשה, מפזרים את רצועות הבטטה מעל.
הערה:
בהכנת פסטה, שימו לב לזמן הבישול ותזמנו כך שיהיה מוכן יחד עם הרוטב.