רכיבים
- 1 ק"ג בשר פלאדה טחון - החלק התחתון והשומני של הבקר
- 1 בצל
- 1/2 פלפל חריף ירוק
- קמצוץ קינמון
- מלח ופלפל שחור טרי
- 6 כפות שמן זית
- 6 גרגירי כוסברה יבשה - מרסקים בעלי ומכתש
- 8 פיתות דקות
אופן הכנת עראיס בפיתה:
1. קוצצים דק דק את הבצל והפלפל הירוק, ומערבבים בקערה גדולה יחד עם הבשר הטחון ושמן הזית, ומתבלים בקינמון, כוסברה יבשה, מלח ופלפל שחור. לשים בידיים עד לקבלת עיסה אחידה, ומשהים למנוחה של 20 דקות.
2. לשים שוב את העיסה, ויוצרים קציצות גדולות.
3. חותכים את השליש העליון של כל פיתה, ומכניסים פנימה 2-3 קציצות. בשלב זה ניתן להוסיף לכל פיתה פרוסות בצל סגול, פרוסות עגבנייה ומעט חרדל.
4. משמנים קלות מנגל, פלנצ'ה או טוסטר בשרי, מחממים היטב ומוסיפים את הפיתות. צולים אותן אחת אחת במשך 3 דקות לפחות מכל צד.
5. מגישים עם טחינה, מטבוחה וכל סלט ים-תיכוני אהוב.
כך מכינים טחינה ממש טובה: מערבבים במעבד מזון 1 כוס טחינה גולמית, 3/4 כוס מים קרים, 1 צרור כוסברה, 1 לימון סחוט היטב, 2 שיני שום, 1/2 כפית סוכר, 1 כפית שטוחה מלח - עד לקבלת ממרח אחיד.