מוקפץ עם ברוקולי (צילום: ורד כהן)
סועדים6
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי
מצרכים
- בצל 1 יחידות
- גמבה חתוכה לרצועות 1 יחידות
- גזר חתוך לרצועות 2 יחידות
- שיני שום קצוצות 2 יחידות
- בשר טחון 0.25 ק"ג
- רבע חבילה ברוקולי טרי חסלט מפורק לפרחים 0.25 יחידות
- תבלין צ'ילי חריף 0.5 כפית
- רוטב סויה 0.5 כוס
- רוטב טריאקי 0.5 כוס
- 3/4 חבילה אטריות בינויות 0.75 יחידות
אופן ההכנה
- טגנו את הבצל במעט שמן. הוסיפו את רצועות הגמבה וגזר והמשיכו לערבב. הוסיפו את השום הכתוש ואת הבשר הטחון. פרקו אותו עם כף עץ עד שיוצרו פירורים קטנים. הוסיפו את תבלין הצ׳ילי והרטבים. ערבו והוסיפו את הברוקולי מעליו. כסו את האיטריות במים רותחים, ערבבו, כסו והמשיכו לבשל על אש גבוהה למשך 10 דקות. ערבבו כל כמה דקות כדי שלא ידבק לתחתית. ואם צריך לקראת סוף הבישול הוסיפו קצת מים כדי שיישאר רוטב. בתיאבון!