בשר ותפוחי אדמה בתנור (צילום: ThermoPro on Unsplash)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 1.3 ק"ג צלעות בקר ללא עצם (נתח מס' 2)
- מלח ופלפל שחור
- 2 כפות שמן (מומלץ: שמן אבוקדו)
- 1 בצל צהוב, קצוץ גס יחסית
- 6 שיני שום, קצוצות גס יחסית
- 5 גזרים גדולים, מקולפים וחתוכים לעיגולים
- 5 ענפי סלרי, חתוכים לפרוסות באורך 2.5 ס"מ
- 700 גרם תפוחי אדמה קטנים, לא מקולפים ושטופים היטב
- 2 כפות תימין טרי קצוץ
- 1 כף רוזמרין טרי קצוץ
- 1/4 כוס חומץ בלסמי
- 3 כפות רסק עגבניות
- 2 כוסות מים או ציר ירקות
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-160 מעלות ומתבלים את הבשר במלח ופלפל שחור מכל הצדדים.
2. בסיר גדול שמתאים גם לאפייה בתנור, מחממים את השמן על אש בינונית. אין לכם סיר כזה? בחרו בסיר גדול ובהמשך תעבירו את תכולתו לתבנית. כשהשמן חם, מטגנים בו את נתח הבשר במשך 3-4 דקות מכל צד ובזמן הטיגון לא מזיזים את הבשר. רק הופכים. לאחר הטיגון מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים בצלחת.
3. מטגנים את הבצל במשך 3-4 דקות, מוסיפים את השום וכשהוא נעשה ריחני, מוסיפים מחצית מכמות הגזר והסלרי ומבשלים במשך דקה. מערבבים ומוסיפים את התימין, הרוזמרין, החומץ הבלסמי ורסק העגבניות. מערבבים הכל יחד היטב במשך דקה.
אם אין לכם סיר שמתאים גם לאפייה, בשלב הזה מעבירים את תכולת הסיר לתבנית אפייה עמוקה:
4. מחזירים את הבשר לסיר / לתבנית, נותנים לו "לשבת טוב" בין הירקות ויוצקים מעל את המים או ציר הירקות.
5. מכסים את הסיר או את התבנית ואופים במשך שעה. אם אין לכם מכסה מצורף, מכסים את התבנית בנייר כסף.
6. מוציאים את הסיר / התבנית מהתנור, מוסיפים את הגזר והסלרי הנותרים ואת תפוחי האדמה, מערבבים אותם עם הירקות הקיימים בסיר והופכים את נתח הבשר. ניתן להוסיף לסיר ענף תימין או ענף רוזמרין. מכסים ואופים במשך שעתיים, עד שהבשר רך ונימוח.
איך מגישים? מניחים את הבשר במרכז צלחת הגשה גדולה. גורסים אותו ומזלפים מעל מהנוזלים שבסיר. מסדרים מסביב את הירקות שבסיר ומזלפים עליהם מהנוזלים שבסיר.
(ThermoPro on Unsplash)
הצגת כל התגובות