כיכר השבת

ספיישל סוכות

מתכון לחזה עוף ממולא עגבניות עטוף בפסטרמה

ההבדל בין שבת וחג מתבטא לא מעט בסגנון המאכלים המוגשים בסעודה. הנה מנה נהדרת ומיוחדת שכיף להשוויץ איתה בשולחן החג. היא עשויה מרכיבים זמינים ולא מסובכת בכלל. מתכון לחזה עוף ממולא עגבניות עטוף בפסטרמה (מתכוני חג, אוכל)

| 9 | כיכר השבת |
חזה עוף ממולא עגבניות עטוף בפסטרמה
חזה עוף ממולא עגבניות עטוף בפסטרמה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 3 חזות עוף שלמים לגמרי
  • 1 כוס ממרח עגבניות מיובשות
  • 400 גרם פסטרמת הודו מעושנת
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 3 עגבניות אדומות ומוצקות
  • 10 שיני שום
  • 4 כפות שמן

אופן הכנת חזה עוף ממולא עגבניות עטוף בפסטרמה:

רגע לפני: ההבדל בין שבת וחג מתבטא לא מעט בסגנון המאכלים המוגשים בסעודה. הנה מנה נהדרת ומיוחדת שכיף להשוויץ איתה בשולחן החג. היא עשויה מרכיבים זמינים ולא מסובכת בכלל. מתכון לחזה עוף ממולא עגבניות עטוף בפסטרמה.

• מחלקים את חזות העוף באמצע לאורך, וכל חצי מאורך חוצים שוב לרוחב, כך שיתקבלו 12 נתחים עבים.

• יוצרים חריץ עמוק בכל נתח, וממלאים בפנים 3 כפות ממרח העגבניות.

• חוצים אמצע את כל פרוסות הפסטרמה, ומניחים 6 חצאי פסטרמה על כל נתח חזה עוף מממולא, וסוגרים מאחור את הקצוות, כך שהפסטרמה תעטוף את חזה העוף.

• פורסים לפרוסות את העגבניות, מחממים את השמן בסיר נמוך ורחב ומניחים את העגבניות ושיני השום בשלמותן.

• מעל העגבניות מסדרים את חזות העוף, ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.

• מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30 דקות על אש בינונית.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

9 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
6
מעוניינים ?זה יוצא נפלא
5
ותודה על המתכונים המפתיעים וברורים להכנה.חג שמח.ותמשיכי להפתיע ...
4
היחידה שהמתכונים שלה יוצאים מוצלחים תנסו של שפים אחרים לא יצאהטוב. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)

הצגת כל התגובות

3
זה ניראה כמו כרוב ממולא יפה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
2
מישהי הכינה ויכולה לספר לי איך יצא?
או בפירה ואופה אותם עם ירקות מאודים זה יוצא נפלא אם את ירושלמית אז בפיצוחי מזרחי ישהו תבלין בשם בלליקו אדום זה תבלין נפלא אני מצפה את החזות בתבלין מלח ושמן ממש עוטפת טוב טוב לפני אפיה
1
רוצה לשלוח מתכון למערכת יש אפשרות כזאת (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
עיקריות