רכיבים
- 3 חזות עוף שלמים לגמרי
- 1 כוס ממרח עגבניות מיובשות
- 400 גרם פסטרמת הודו מעושנת
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 3 עגבניות אדומות ומוצקות
- 10 שיני שום
- 4 כפות שמן
אופן הכנת חזה עוף ממולא עגבניות עטוף בפסטרמה:
רגע לפני: ההבדל בין שבת וחג מתבטא לא מעט בסגנון המאכלים המוגשים בסעודה. הנה מנה נהדרת ומיוחדת שכיף להשוויץ איתה בשולחן החג. היא עשויה מרכיבים זמינים ולא מסובכת בכלל. מתכון לחזה עוף ממולא עגבניות עטוף בפסטרמה.
• מחלקים את חזות העוף באמצע לאורך, וכל חצי מאורך חוצים שוב לרוחב, כך שיתקבלו 12 נתחים עבים.
• יוצרים חריץ עמוק בכל נתח, וממלאים בפנים 3 כפות ממרח העגבניות.
• חוצים אמצע את כל פרוסות הפסטרמה, ומניחים 6 חצאי פסטרמה על כל נתח חזה עוף מממולא, וסוגרים מאחור את הקצוות, כך שהפסטרמה תעטוף את חזה העוף.
• פורסים לפרוסות את העגבניות, מחממים את השמן בסיר נמוך ורחב ומניחים את העגבניות ושיני השום בשלמותן.
• מעל העגבניות מסדרים את חזות העוף, ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
• מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30 דקות על אש בינונית.
הצגת כל התגובות