רכיבים
- 1/2 ק"ג כבדי עוף צלויים
- 1 בצל קטן
- 2 תפוחי עץ גראנד
- 1/2 כוס יין אדום יבש
- 2 כפות סילאן
- 2 שיני שום
- מעט צ'ילי יבש
- מלח ופלפל
- שמן זית לטיגון
אופן הכנת כבד עוף ותפוחי עץ ברוטב יין מתקתק
רגע לפני: מנת גורמה עיקרית ויפה: מתכון לכבד עוף עם תפוחי עץ ברוטב יין מתקתק. תוסיפו אורז בצד ויש לכם ארוחה שהיא חגיגה לאוהבי הבישול והאוכל הטוב.
• חותכים לקוביות גסות את הבצל, ופורסים את השום.
• פורסים את התפוחים לפלחים בעובי בינוני.
• מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה, על אש בינונית-נמוכה.
• מגביהים את האש, ומוסיפים את היין, פרוסות השום והסילאן. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים היטב.
• מוסיפים את פלחי התפוחים והכבדים ומבשלים במשך 3 דקות. מנערים מעט את המחבת כדי שהרוטב יגיע לכל הכבדים.
אופן ההגשה: מסדרים יפה את תפוחי העץ והכבדים על צלחת הגשה ויוצקים מעל מהרוטב. ניתן להוסיף בצד תפוחי אדמה אפויים או אורז לבן.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!