כיכר השבת

שעת יצירה

מתכון לתפוח מסוכר על מקל - מדריך וידאו שלב אחר שלב

זה גדול, זה מתוק, זה דביק, זה מלכלך - וזה כל מה שילדים אוהבים. אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת תפוח מסוכר על מקל. כיף לילדים, נוסטלגיה להורים (מתכונים, אוכל)

| 6 | כיכר השבת |
תפוח מסוכר על מקל
תפוח מסוכר על מקל (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 8-10 תפוחים ירוקים מזן גרני סמית
  • 500 גרם סוכר
  • 150 מ"ל מים (כ-3/4 כוס חד פעמית לשתיה קרה)
  • 140 גרם (7 כפות) גלוקוזה
  • 1 כפית צבע מאכל אדום אקסטרה
  • סוכריות צבעוניות (אופציונלי)

אופן ההכנה:

צפו באופן ההכנה:

This browser does not support the video element.

1. שוטפים ומייבשים את התפוחים ונועצים שיפוד בחלק העליון של כל תפוח.

2. בסיר בינוני, מניחים את הסוכר, המים וצבע המאכל ומבשלים על אש נמוכה תוך בחישה מתמדת עד שהסוכר נמס.

3. כשהנוזל מבעבע, מוסיפים את הגלוקוזה וממשיכים לבשל ולערבב עד שהנוזל מגיע לטמפרטורה של 52-55 מעלות (רצוי להיעזר במד טמפרטורה) והסירופ מסמיך ומקבל גוון אדום עמוק.

4. מכבים את האש, טובלים כל תפוח בסירופ, מסובבים כך שהוא יצופה בשכבה דקה ומניחים על משטח נייר אפייה לצינון. אפשר לפזר סוכריות צבעוניות על נייר האפייה ולהניח עליהן את התפוח המצופה.

5. מצננים היטב ועוטפים בצלופן, כמו סוכריה.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

> לכל המתכונים של אוראל בראל - לחצו כאן

6 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
4
תודה על המתכון חייב מדחום?
כן ,כדי לקבל תוצאה טובה
3
חייב גלוקוזה בשביל המתכון?
יש אפשרות גם בלי , פשוט להרתיח את הסוכר והמים עד לקבלת סירופ סמיך
2
הסוכר צריך להגיע ל-152-155 מעלות ולא כמו שכתוב במתכון זו טעות. מניסיון מר...

הצגת כל התגובות

1
אפשר גם בלי מד חום?
קינוחים