כיכר השבת

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

טעמנו (וגם אתם, מן הסתם) המוני מתכונים של פסטה מוקרמת ולטעמנו, זה הכי טוב. אין בו יותר מדי, אבל יש בו הכל: כמה מצרכים בסיסיים, מינונים נכונים והתוצאה? מנה שהיא תענוג לחך (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום
קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 כפיות שמן זית
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפות חמאה
  • 3 כוסות ציר ירקות או יותר, לפי הצורך
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית מלח
  • 225 גרם אטריות ספגטי
  • 1 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 3/4 כוס שמנת מתוקה
  • ½1 כפיות פטרוזיליה
  • שמן זית - לטיגון

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן זית במחבת בינונית, על אש בינונית. מוסיפים את השום ומערבבים 1-2 דקות. מוסיפים את החמאה ומערבבים כל הזמן עד להמסה. יוצקים פנימה 3 כוסות מציר הירקות; מתבלים בפלפל ובמלח. מביאים לרתיחה.

2. מוסיפים את הספגטי ומבשלים, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהוא רך אך יציב, כ-12 דקות. מוסיפים עוד ציר אם הפסטה מתחילה להידבק למחבת.

3. מוסיפים את הפרמזן, השמנת והפטרוזיליה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מגישים מיד.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
פסטות