מרק שעועית לבנה וקייל - שתוך 45 דקות בצלחת (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 1 כף שמן זית
- 1/2 בצל, קצוץ דק
- 2 עלי סלרי, קצוצים דק
- 1 כרישה, נקיה ופרוסה דק (חלקים לבנים וירוקים בהירים בלבד)
- 3 שיני שום, כתושות
- 2 כפיות טימין טרי, קצוץ גס
- 1/2 כפית צ'ילי גרוס (לא חובה)
- מלח גס
- פלפל שחור
- 4 כוסות ציר ירקות
- 2 כוסות מים
- 2 פחיות שימורים של שעועית לבנה, מסוננת ושטופה
- מיץ מלימון 1
- חופן נדיב של קייל, ללא גבעולים וקרוע לפיסות בינוניות
- פרמזן מגורד, להגשה
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול מחממים את השמן, על אש בינונית.
2. מוסיפים את הבצל, הסלרי והכרישה ומבשלים עד שהם מעט רכים, במשך 6 דקות.
3. מוסיפים את השום, הטימין והצ'ילי הגרוס (אם משתמשים) ומבשלים במשך דקה נוספת. מתבלים במלח ופלפל.
4. מוסיפים את הציר, המים והשעועית ומביאים לרתיחה.
5. מערבבים מדי פעם. מועכים חלק מהשעועית בסיר כדי להסמיך את המרק.
6. מביאים לרתיחה 15 דקות נוספות ואז מערבבים פנימה את מיץ הלימון והקייל.
7. מבשלים עוד 3 דקות. מקשטים בפרמזן לפני ההגשה.