רכיבים
- 500 גרם גרגירי חומוס שהושרו במים לילה שלם (12 שעות)
- 1 בצל גדול, קצוץ היטב
- 2 שיני שום קטנות, קצוצות
- מיץ סחוט היטב מחצי לימון
- 3/4 כוס שמן שמן זית
- 2 כפות אורגנו מיובש
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. שוטפים היטב ומסננים את גרגירי החומוס. ממלאים סיר עמוק במים עד לחצי, מוסיפים את גרגירי החומוס ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. לאחר שהנוזלים מבעבעים, מנמיכים מעט את האש ומבשלים במשך 5 דקות. מכבים את האש ומסננים את הגרגירים דרך מסננת ומניחים בקערה.
2. בסיר עמוק על אש גבוהה, מחממים 2 כפות שמן זית (את שאר שמן הזית מוסיפים בהמשך) ומטגנים את הבצל והשום עד שהבצל רך והשום נעשה ריחני.
3. מוסיפים לסיר את גרגירי החומוס, יוצקים מעל 2 ליטר מים ומבשלים על אש בינונית במשך 2-3 שעות, בהתאם למידת הריכוך בה אתם רוצים את הגרגירים.
4. מוסיפים את שמן הזית, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, מערבבים קלות ומוודאים שהגרגירים מכוסים במים. מבשלים על אש בינונית, ללא מכסה, תוך ערבוב מדי פעם, במשך 30 דקות, עד שהמרק סמיך. בסוף הבישול מוסיפים את הלימון והאורגנו, מערבבים ומסירים מהאש. מגישים מיד, חם.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!