זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 1 כף חמאה
- 1 בצל קטן, חתוך לקוביות
- 1 כוס גזר חתוך לקוביות
- 3 כוסות ברוקולי טרי או קפוא
- 2 כוסות ציר ירקות
- 1/2 כפית טימין
- 1/2 כפית אבקת שום
- מלח ופלפל - לפי הטעם
- 2 כפות קמח לבן, מנופה
- ½1 כוסות שמנת מתוקה
- ⅓1 כוסות גבינת פרמזן מגורדת
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול, מבשלים את החמאה, הבצל והגזר, על אש בינונית, עד שהבצל מתרכך (כ-3 דקות). מוסיפים את הברוקולי, הציר והתבלינים ומבשלים עד שהברוקולי מתרכך, כ-8 דקות.
2. מוציאים כוס אחת מהברוקולי, קוצצים גס ומניחים בצד. בבלנדר, טוחנים את כל שאר הירקות יחד עם הציר.
3. מניחים את הקמח בקערה קטנה. מוסיפים מעט שמנת, בכמה פעימות, תוך ערבוב מתמיד, עד לקבלת מרקם חלק.
4. מביאים לרתיחה את תערובת הירקות ומקציפים פנימה את תערובת השמנת. ממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת סמיכה ומבעבעת, כ-3-4 דקות.
5. מסירים מהאש, מערבבים פנימה את הגבינה והברוקולי השמור ומגישים מיד.