רכיבים
- 1 בצל בינוני, חתוך לקוביות
- 2 שיני שום, כתושות
- 1 פלפל חריף, חתוך לקוביות
- 1 כפית כמון
- 1/2 כפית אורגנו
- 1/2 כפית פפריקה מעושנת
- 1/2 כפית מלח או לפי הטעם
- 4 כוסות שעועית שחורה מבושלת / משימורים, שטופה ומסוננת
- 400 גרם עגבניות חתוכות לקוביות, משימורים
- 3-4 כוסות ציר ירקות
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול, על אש בינונית, מטגנים את הבצל והשום עם רבע כוס מים, עד שהם רכים ושקופים, כ-5-6 דקות.
2. מוסיפים את הפלפל החריף ומאדים 2-3 דקות עד שהוא מתחיל להתרכך.
3. מוסיפים את הכמון, האורגנו, הפפריקה המעושנת והמלח ומקפיצים עוד דקה-שתיים.
4. מוסיפים את השעועית השחורה, העגבניות והציר. (מתחילים עם 3 כוסות. ניתן להוסיף עוד בהמשך, אם רוצים לקבל מרק דליל יותר). מעלים את האש לגבוהה כדי להביא לרתיחה ואז מנמיכים לבינונית-נמוכה ומבשלים 15-20 דקות.
5. בבלנדר ידני, מעבירים חצי מכמות המרק למיקסר, טוחנים ומחזירים לסיר. מוסיפים את כוס הציר הנותרת, כאמור, אם מעוניינים במרק דליל יותר.
6. מגישים חם עם התוספות שנבחרו.