רכיבים
- 2 בצלים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 שיני שום, פרוסות
- 1 שורש סלרי, קלוף וחתוך גס
- 1 שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך לקוביות
- 1 כרישה נקייה, פרוסה
- 2 תפוחי אדמה קטנים, קלופים, חצויים ואז פרוסים
- 2 מקלות סלרי, חתוכים לקוביות
- 1 כרובית שטופה ונקייה, מחולקת לפרחים
- 1/2 כוס יין לבן יבש
- מבחר פטריות - פורטבלה, שומפיניון ויער, פרוסות
- 1 כף עלי טימין
- 1/2 כפית שמן כמהין לבנות (לא חובה)
- שמן זית
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
את המנה הנהדרת הזו צילמתי עם השף דני אביב ממסעדת אנטריקוט המיתולוגית בירושלים - גללו למטה למתכון וסרטון הכנה מפורט.
הסיפור של אנטריקוט מתחיל ב-1997, כשנה לאחר שהאחים אסרף חזרו מניו-יורק והבינו שאין בירושלים מסעדה איכותית גלאט למהדרין ופתחו את מסעדת הבשרים אנטריקוט בכניסה להר חוצבים - מסעדה שכולה עונג וחווית טעמים לכל קרניבור וחובבי בשר אמיתי שסוף סוף נתנה מענה גם לשומרי כשרות למהדרין המקפידים על קלה כבחמורה.
במהלך השנים פתחו האחים עסקים נוספים ובהם קצביית בוטיק וול-דאן שהפכה לשם דבר עם הבשר הטרי האיכותי ביותר שיש בכל הארץ ובעולם לשומרי כשרות למהדרין. במרוצת השנים נפתחו עוד ועוד קצביות וול דאן בכל רחבי הארץ שמציעות מטעמים ומוצרים משלימים נוספים לחוויית בשר מושלמת - גם בבית (לחצו כאן למגוון מתכונים שווים מבית וול דאן).
לפני כשנתיים החלה המסעדה המיתולוגית והאהובה להיות צפופה לקהל הלקוחות הנאמן שמאד נהנה מהבשרים והטעמים ומכל מטעמי השף, והאחים אסרף החליטו לפתוח מסעדה במרומי ההר בכניסה לירושלים מול נוף ירושלמי מרהיב, במקום פינתי ושקט עם הרבה אוויר ואווירה, בעיצוב מרהיב וקלאסי המשלב גווני אפור מט, זהב וטורקיז עדין, תאורה נעימה ומרגיעה וריהוט אירופאי. חלל המסעדה רחב ידיים ומחולק לאולם ראשי הכולל בר יינות מוזהב, מקומות ישיבה עם פרטיות ונוחות מירבית, בשילוב צמחיה המשרה רוגע ושלווה, וכן מרפסת גדולה עם חלונות ענק הצופים לנוף המהמם של ירושלים, ובאמצע מזרקה יפהפייה עם מים חיים זורמים. במקום ישנו גם חדר VIP יוקרתי וייחודי לכנסים ואירועים, עם יציאה לגינה המשקיפה על הרי ירושלים, ואולם אירועים בעיצוב חדשני ומזמין לעריכת אירועים ושמחות עד 300 איש.
על כל היופי הזה מנצח השף דני אביב שתכנן במשך חודשים תפריט ים תיכוני מקומי מחומרי גלם איכותיים ביותר ושילוב של טעמים חדשים ומסורתיים לצד מנות בשר משובחות במיוחד.
דבר אחד לא השתנה: אנטריקוט היא עדיין ממסעדות הבשרים הטובות והיפות ביותר בישראל ופחות או יותר היחידה שמצדיקה נסיעה לירושלים.
כתובת: רחוב קרית המדע 22 ירושלים
מנהל המסעדה - דור אסרף: 050-3337739
קדימה, למתכון:
צפו באופן ההכנה:
1. בסיר גדול ועמוק על אש נמוכה, מחממים 3 כפות שמן זית ומטגנים את כל הירקות החתוכים - מלבד הכרובית ותפוחי האדמה.
2. לאחר 15 דקות, מגביהים את האש, מוסיפים את היין הלבן ומביאים לרתיחה במשך 3 דקות.
3. מוסיפים את תפוחי האדמה והכרובית, מכסים הכל במים, מתבלים במלח, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30 דקות על אש קטנה.
4. טוחנים בבלנדר את תכולת הסיר ואז מסננים במסננת דקה לקבל מרק חלק.
5. במקביל, מחממים 1-2 כפות שמן במחבת על אש גבוהה ומקפיצים את הפטריות הפרוסות, מתובלות במלח, פלפל שחור וטימין.
אופן ההגשה: יוצקים את המרק חם לקערות אישיות, מפזרים מעל מהפטריות המוקפצות, מזלפים מעל שמן כמהין ומגישים מיד.
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!