כיכר השבת

מתכון למרק בטטה במרקם קטיפתי

מרק בטטה הוא המרק הפופולרי מבין המרקים הבנויים על מרק דק ועשיר, אך להגיע למרקם קטיפתי ומלא זו מומחיות של ממש. מורן פינטו עם המתכון למרק בטטה מושלם, עשיר וקטיפתי (אוכל)

| 10 | כיכר השבת |
מרקם קטיפתי ומלא: מרק בטטה
מרקם קטיפתי ומלא: מרק בטטה (צילום: shutterstock)

מתכון למרק בטטה

  • 6 בטטות בנוניות
  • 100 גרם חמאה
  • 2 בצלים בינוניים
  • 4 ליטר ציר ירקות או מים רותחים
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • מלח.
  • פלפל לבן
  • קורט אגוז מוסקט

מתכון למרק בטטה: אופן ההכנה

  • בסיר ממיסים חמאה, חותכים את הבצל לפלחים ומטגנים עד לשקיפות.
  • מוסיפים את הבטטות חתוכות לקוביות ומערבבים יחד.
  • מתבלים במלח פלפל ואגוז מוסקט.
  • מוסיפים 4 ליטר מים או יותר לפי גודל הבטטות
  • מבשלים עד לריכוך הבטטות
  • טוחנים את תוכן הסיר טוב עד לקבלת מחית.
  • שופכים מעל את השמנת.
  • מבשלים יחד עם השמנת 5 דקות טועמים ומתקנים תיבול
  • מומלץ להגיש עם קרוטונים,או עירית קצוצה
תוכן שאסור לפספס
10 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
5
טוחנים את הירקות עם הנוזלים?
תהילה
4
לא נכנסתי עד עכשיו כי סתם מרק בטטה לא נשמע כל כך אטרקטיבי... בחלבי זה נשמע לי שווה!
מורן
3
לפי כמות הבטטות, שמתי סה"כ קומקום מים רותחים אחד (1.7 ליטר) והמרק יצא נוזלי מדיי! איך הגעתם ל 4 ליטר?
רועי

הצגת כל התגובות

2
מרק דלעת זה "ה"מרק שיש הדבר הכי טוב זה מרק דלעת לוהט כשהוא סמיך
ההוא מאסיה
1
אם תסנני ייצא לך פירה בטטות... הכי הרבה את יכולה לסנן לכלי ולהוסיף לפי הטעם כדי שלא ייצא סמיך/דליל מדי. לחילופין, לא לסנן אלא לבשל ללא מכסה על אש קטנה עד למרקם המבוקש.
מורן
אולי גם יעניין אותך
מרקים