סירות סלמון בגלייז אסייתי – המנה שתגרום לכולם ללקק את האצבעות! (צילום ועריכה: למי עזוז | הפקה: אשר רוט, בר ג׳רבי - כיכר השבת)
מנות/יחידות4
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה
מצרכים
- 4 נתחי פילה סלמון
- כוס קמח
- 2 בטטות
- מארז פטריות שמפיניון
- 4 כפות שמן זית
- מלח
למרינדה:
- 2 כפות רוטב סויה של יאמאסה מזרח ומערב
- 4 כפות רוטב צ'ילי מקסצ'אפ מזרח ומערב
- 4 כפות דבש
- גרידת ג'ינג'ר
- 4 שיני שום כתושות
- 4 כפות שמן זית
- כפית מלח
- כפית שטוחה פלפל
- מיץ מלימון אחד
לתוספות:
- לימון
- עירית קצוצה
הוראות ההכנה:
- מקפלים נייר אפייה למניפה.
- קושרים בעזרת חוט חבל שמתאים לתנור את הקצוות ופותחים לצורת סירה כפי שרואים בסרטון.
- קולפים בטטה ופורסים לפרוסות דקות בעובי חצי ס"מ.
- מרפדים כל סירה בפרוסות בטטה.
- מעל מוסיפים פטריות פרוסות.
- מזלפים שמן זית ומפזרים מעט מלח.
- מקמחים את נתחי הסלמון ומניחים על הפטריות. (פעולת הקימוח כדי שהמרינדה תיתפס טוב יותר על הסלמון ונקבל ציפוי עבה ומבריק).
- הכנת המרינדה: בקערה שמים את כל מרכיבי המרינדה ומערבבים לאיחוד.
- מברישים את הסלמון בנדיבות במחצית מהמרינדה. את השאר שומרים ושתי דקות לפני סיום האפייה, מברישים שוב במרינדה שנותרה. זה יתן לנו ג'וס וחיזוק בטעם.
- מכניסים את הסלמון לאפייה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, ל-20-25 דקות
- שתי דקות לפני סיום האפייה, מברישים שוב את הסלמון במרינדה.
להגשה:
פורסים לימון וצולים אותו עד שהקצוות משחימים. מניחים פרוסת לימון על כל מנה. מפזרים עירית קצוצה ונהנים!
בתאבון!