כיכר השבת

ערב שבת, הקובות על האש

קובה: המאכל העיראקי האהוב כל-כך המשלב סולת, תערובת בשר וירקות חריפים עולה על שולחנם של משפחות רבות ביום שישי ויש לכם קובה. טעים

| 8 | כיכר השבת |
קובות
קובות (ויקיפדיה)

קובה, המאכל העיראקי האהוב כל-כך המשלב סולת, תערובת בשר וירקות חריפים עולה על שולחנם של משפחות רבות ביום שישי. טעים.

מכינים בצק לקובה: 1/2 ק"ג סולת, מעט מלח, מעט שמן, ומים שיכסו את הסולת ויגיעו למרקם בצקי ואפילו מעט דביק ולא יותר! נותנים לבצק לנוח.

מכינים את תערובת הבשר לקציצות:

1/2 ק"ג בשר טחון

הרבה נענע קצוצה - לבחירה

מעט מלח

כפית בהרט לבחירה

אפשר להוסיף בצל קצוץ לבשר טחון. אני העדפתי שלא.

כך תכינו קובה טעים:

אני לוקחת חתיכת בצק, מכדררת לכדור, משטחת על כף היד, שמה את הקציצה [רצוי להכין את כל הקציצות מראש], וסוגרת את כל הקצוות.

כדאי לעבוד עם קערת מים ליד להרטיב מדי פעם את כפות הידיים. אח"כ מגלגלת לעיגול ומשטח לעיגול פחוס. רצוי להכין מראש את כל הקובות ואח"כ להכניס לסיר.

מכינים את מרק הדלעת:

חותכים את הדלעת לקוביות די גדולות, מאדים בסיר רחב ושטוח עם מעט שמן והרבה הרבה הרבה שיני שום קלופות.

לאחר מספר דקות (לא לחרוך את השום שלא יצא מר) מוסיפים מים, ותבלינים:

פפריקה מתוקה, מעט כורכום, פלפל, מלח, ורסק עגבניות.

המים צריכים לכסות את הדלעת.

לתבשיל סמיך: להוסיף עוד מעט מים,

למרק: להוסיף מים עד כדי כפול מגובה הדלעת.

וכעת מוסיפים חצי צרור נענע.

מבשלים עשר דקות בקירוב.

לאחר מכן מוסיפים את הקובה המוכנים לסיר.

מנמיכים להבה, ומבשלים עוד עשרים דקות.

מוסיפים לקראת סוף הבישול עוד כף רסק עגבניות ומעט סוכר,

מבשלים חמש דקות נוספות ומכבים אש.

כדאי להתאפק ולהמתין לפחות עשר דקות לאחר סיום הבישול עד למזיגה, כדי שכל הטעמים יתמזגו.

עכשיו יש לכם קובה טעים ומשובח, בתאבון.

תוכן שאסור לפספס
8 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
4
הרמב"ם אומר את זה ב יד החזקה, בהלכות דעות, בפרק ד'. לכן, אם אפשר להביא תחליף לשום בבקשה
אברהם הנכבד מאת ה'
3
זה בכלל לא מזכיר אפילו קובה תמונה שלא מעוררת תאבון בכלל לתשומת לבכם יש תמונות הרבה יותר שייכות ומעוררות חשק להכין אז;;;;;;;;;;;;;
סיגלית
2
מה שבתמונה זה קובה אחר זה קובה נבולסיה או איך שתיקראו לזה שעשוי מבורגול ובשר בלבד ואילו מה שבתפריט שלכם שמו הוא "מרק קובה " יש אדום שעשוע מעגבניות ויש מסלק יש גם צהוב .זה העירקי . יש בו קובות עגולים ויש שעושים אותם שטוחים בעיקר בצהוב. ויש את מרק הקובה "החלבי " עים קובות קטנים כשה
שולה הטבחית
סחטיין על ההערה!!!!!
אלעד

הצגת כל התגובות

1
האוכל של עדות המזרח הכי טעים שיש,הכי מושקע ומיוחד,שהתארחתי אצל חברים ספרדים מהישיבה היו מפוצצים אותי בסוגים של אוכל שונים וטעימים חבל"ז, גם הסלטים שלהם סוףףף
אשכנזי אחד
שלנו. ממש עשו הרשע.בושה.
יהודי
פרענק זה לא שם גנאי, זה ספרדי בשפה של היידיש, זה כמו שתגיד ספרדי בשפה הערבית, אין בזה שום קשר לגנאי.
אח
כל מי שאומר את זה אומר את זה מזלזול מספיק לשקר!!!!
אלעד
אולי גם יעניין אותך
בשר