
1. תאשימו את הילד בבעיות שלכם. תזכירו לו שבגללו אמא ויתרה על עבודה טובה ואבא לא הרשה לעצמו לקנות מכונית חדשה. תגידו לו שבעיות ההתנהגות שלו הרסו לכם את הבריאות, וכעת אתם שוכבים עם השפעת אך ורק בגלל זה. תסבירו לו היטב שהוא הסיבה לכל הצרות והבעיות בבית.
2. אל תקיימו את הבטחותיכם. הילד הרי קטן, הוא לא יכול להאשים אתכם, לכן את תתייחסו ברצינות למה שהבטחתם לו. תבטיחו לו מה שהוא רוצה כשאתם רוצים שהוא יעשה משהו בשבילכם, ותקיימו את זה אך ורק אם יתחשק לכם. הרי הוא כבר עשה את מה שרציתם, ואין שום סיבה להתחנף אליו.
3. תשתמשו בילדים כקלף מיקוח במריבות עם בן הזוג. תבקשו מהילד למסור לבן הזוג השני כמה אתם עצובים ומסכנים. ואל תשכחו לדרוש ממנו לקבל צד במריבה שלכם. הילד חייב לבחור באחד ההורים ולהיות מעורב בכל סכסוך בבית, זה חלק מהחיים בעולמנו האכזרי.
4. תזכירו לילד שהמבוגר תמיד צודק. לכן בכל סכסוך עם מורה, שכן או כל מבוגר אחר מיד תגנו על המבוגר ותאשימו את הילד. המבוגר הרי תמיד יודע יותר טוב מה צריך לעשות. ליתר בטחון כדאי לבקש מהילד להתנצל, גם אם הוא בחוצפתו טוען שהוא צודק.
5. תערבו את הסביבה בחינוך הילד. תמיד כדאי לקבל טיפים והמלצות, לכן תדונו בהתנהגות ובבעיות של הילד עם החברים, השכנים והמכרים בנוכחותו של הילד, תתלוננו ותשאלו את דעתם. כשהוא יתבגר הוא בוודאי יודה לכם על ההמלצות הטובות שהוא קיבל.
6. אל תקפידו על עקביות בחינוך. בסופו של דבר, אתם המבוגרים ואתם קובעים את המדיניות בבית, הילד אמור רק לציית. לכן תשנו לעיתים קרובות את הדרישות, תענישו על מה ששיבחתם אתמול ולהפך. גם אין שום סיבה הגיונית לאבא ואמא לבזבז את הזמן בניסיון לקבוע קו חינוכי אחיד, זו הבעיה של הילד להחליט למי להקשיב.
7. תתייחסו רק לסימני הצלחה מדידים. תתעניינו רק בציונים של הילד ובדעתם של המורים עליו. עם רגשות הרי לא הולכים למכולת, לכן אין סיבה ממשית להתייחס אליהם ברצינות.
8. רגשי אשם זו דרך מאוד נוחה לנהל את חייו של הילד, לכן תזכירו לו בכל הזדמנות כמה אתם מפנקים אותו, וכמה כסף אתם מבזבזים על גידולו. תסבירו לילד שאתם ממש לא חייבים לעשות לו את כל מה שאתם עושים למענו, ותדרשו ממנו להודות לכם על כך בכל הזדמנות.
9. תהיו עם היד על הדופק ותחטטו בחפצים של הילד, תקראו את יומנו ותצותתו לשיחות הטלפון שלו. אם משהו נשאר לכם לא ברור או נראה לכם מצחיק, תדונו בזה בנוכחות כל המשפחה. הילד הרי קטן מדי כדי שנעניק לו פרטיות כלשהי.
10. וגם אם משהו משיטות החינוך שלכם נראה לכם קצת מפוקפק, בכל מקרה אל תודו בטעות. אתם ההורים, לכן אתם תמיד צודקים. לעולם אל תתנצלו בפני הילד ותמיד תצדיקו כל מעשה מטופש שעשיתם.
הצגת כל התגובות