כיכר השבת

תקשרת בינאישית

מדוע כל כך קשה לנו לקבל מחמאות? ואיך נכון לקבלם?

מחמאות, אותם ביטויים פשוטים לכאורה של שבח והערצה, תופסות מקום פרדוקסלי בחיינו. בעוד שיש להם את הכוח לרומם ולאמת, מבוגרים רבים מוצאים את עצמם מתמודדים עם האתגר של קבלת מחמאות (אימון אישי). 

| 1 | כיכר השבת |
כיצד נקבל מחמאות?
כיצד נקבל מחמאות? (צילום: שאטרסטוק)

כשחברה מחמיאה לנו על טעמן המשובח של העוגיות יש סיכוי שנגיב בדרכים שונות ומשונות:

אחת תאמר: "אהה... זה בסך הכל המתכון. זה לא אני".

השנייה תאמר: "שטויות, עוגיות פשוטות".

השלישית: תסיט נושא.

והרביעית תאמר: "דווקא הן יצאו קשות".

לרבים מאיתנו קבלת מחמאות, מהווה אתגר לא פשוט. מה הסיבות לכך?

חשיבה צינית

אחת הסיבות העיקריות לכך שמבוגרים נאבקים במחמאות נעוצה בתחושת ציניות הנוטה ללוות את הגיל והניסיון. הספקנות שוררת כאשר מבוגרים מניחים לעתים קרובות שלאדם שמציע את המחמאה יש מניעים נסתרים. הלך הרוח הציני מוביל לחשדות לגבי אג'נדות נסתרות, כמו, "הוא מחמיא כדי להתחנף", מחמיא כדי להרוויח...", "מחמיא כדי להיות נחמד", "מחמיא כדי לנחם על...". אנשים מפקפקים בכנותו של נותן המחמאה. בניגוד לילדים, שלעתים קרובות מקבלים מחמאות כמו שהם. מבוגרים נוטים לראות שבחים מבעד לעדשה של ספקנות.

ביקורת עצמית ושיפוט

מכשול משמעותי נוסף בדרך לקבלת מחמאות הוא תרבות הביקורת העצמית המתפשטת שמבוגרים רבים מטפחים. בין אם בשל ציפיות חברתיות, חוסר ביטחון אישי או שילוב של שניהם. מבוגרים נאבקים לעתים קרובות בהכרה בתכונות החיוביות שלהם. ההרגל של שיפוט עצמי קשה הופך למחסום לקבלת מחמאות, שכן אנשים רבים חשים חוסר התאמה בין השבחים החיצוניים לנרטיבים הפנימיים שלהם.

מבוכה וחוסר נעימות

מבוכה היא תגובה רגשית נפוצה בהתמודדות עם מחמאות. מבוגרים עלולים להרגיש לא בנוח באור הזרקורים, לא בטוחים כיצד להגיב, או לדאוג להיראות יהירים אם הם מכירים בשבחים. אי נוחות זו מובילה לעתים קרובות להסטת מחמאות, להקטנת הישגים, או אפילו לביטול המילים החיוביות לחלוטין.

מדוע חשוב לקבל מחמאות?

למרות האתגרים הכרוכים בקבלת מחמאות, הכרה בחשיבותן היא חיונית. מחמאות אמיתיות יכולות להגביר את ההערכה העצמית, לטפח מערכות יחסים חיוביות ולתרום להשקפה נפשית בריאה יותר. אימוץ מחמאות מאפשר לאנשים להכיר בחוזקות שלהם, ולחזק דימוי עצמי חיובי שיכול לנטרל את ההשפעות המזיקות של ביקורת עצמית.

כיצד נלמד לזהות מחמאות כנות?

שימו לב לשפת הגוף ולטון: מחמאות כנות מלוות לרוב במחוות אמיתיות ובנימה חיובית. חפשו רמזים המעידים על כך שהאדם באמת מביע הערצה.

קחו בחשבון את ההקשר: מחמאה ספציפית ורלוונטית לסיטואציה סביר יותר שתהיה כנה. מחמאות אמיתיות הן לרוב מתחשבות ומותאמות למעשיו או תכונותיו של האדם.

חשבו על ההישגים שלכם: אמצו את המודעות העצמית והכירו את ההישגים שלכם. באמצעות הכרה בערככם תצליחו לקבל מחמאות בהכרת תודה.

אז איך נקבל מחמאות כנות?

במקום להסיט או לבטל מחמאות, תרגלו להגיב ב"תודה" פשוטה. זה לא רק עוזר להכיר במחמאה, אלא גם מאמן לתקשורת חיובית וכנה.

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
חשוב לקבל מחמאה אמתית .
רחל
אולי גם יעניין אותך
אימון אישי