בית הדין הרבני הגדול אישר החלטת בית דין אזורי, לפיה, אב יבצע בבנו ברית מילה למרות שהאם מתנגדת לכך והורו לאם למול את בנה בהתאם לדרישת בעלה.
בהחלטתם, דחו דייני בית הדין הרבני הגדול - הרב ציון בוארון, הרב מסעוד אלחדד והרב ישראל שחור - את הערעור של האם שהגישה במסגרת תיק גירושין בו היא מנהלת מאבק משמורת על בנה.
בנוסף, הותירו דייני בית הדין את הקנס שהטילו עליה דייני בית הדין האזורי, בסך 500 שקל על כל יום שתסרב לערוך ברית מילה לבנה.
הדיינים התבססו בהחלטתם על-כך שהאם מסרבת לקיים ברית מילה כדי להכריח את בעלה לוותר על הגירושין. "דבר זה ודאי שירחיק את הבעל מרצונה לשלום בית, זו לא הדרך ולא זו העיר, ודבר זה מרחק יותר ואינו מקרב", טענו הדיינים.
האם טענה כי היא מסרבת לערוך ברית מילה מאחר והיא מעוניינת לשמור על שלמות גופו של בנה. הדיינים קבעו כי אם הסיבה של האם היא רפואית, הרי שהברית תיעשה בפיקוח רופאים מומחים.
בפסק הדין של בית הדין הרבני הגדול, כתבו הדיינים כי "עיכוב ברית המילה עלול לעכב את האב מלהינשא בשנית כדת משה וישראל. בעם היהודי בכלל, ובארצנו בפרט, כל הציבור מלים את בניהם, למעט מקרים בודדים ביותר וקיצוניים מאד בהשקפת עולמם, ורואים בכך סמל עם משמעות עמוקה בזהותם וזיקתם לעם ישראל".
"גם הציבור הכללי שלא אמון על שמירת המצוות לא מעלה על דעתו להתכתש בעניין זה", כתבו הדיינים, "גם מהבחינה החברתית, טובת כל ילד יהודי להיות מהול כמו כל החברה שהוא חי בה, ואין לתת לו הרגשה שהוא משונה משאר חבריו".
"עד עתה לא נתקלנו בבתי הדין במשך עשרות שנים בהתנגדות עקרונית לעריכת ברית מילה כחלק ממאבק הגירושים, ואם ייפתח פתח ותינתן לאם אפשרות למנוע ברית מילה או להשתמש בהתנגדותה ככלי להשגת הישגים במאבק הגירושים, אנו עלולים למצוא את עצמנו בפני פרץ של תיקים כאלה, ואז יתווסף עוד ממד אימתני בתהליכי גירושים - יש לעצור מגמה זו מיד, מתוך ראיית טובת הכלל הגוברת על טובת הפרט", הכריעו הדיינים.