כיכר השבת

הסוף לוויכוחים מתישים

המשפט שיסיים ויכוחים אינסופיים עם הילדים

אם גם אתם מוצאים את עצמכם כל יום מנהלים דיונים אינסופיים עם הילדים, תוך שאתם ממציאים תירוצים יצירתיים לשאלה המפורסמת "למה לא?", כנראה שאתם מבינים בדיוק את מה שאני מרגישה | אז זהו- יתכן והפתרון לכל העניין נמצא במשפט אחד פשוט, שלפני כמה דורות היה נחשב לדבר מובן מאליו (חינוך ילדים)

| 109 | כיכר השבת |
"אבל אני רוצה אחד, לא יקרה שום דבר"
"אבל אני רוצה אחד, לא יקרה שום דבר" (צילום: AI)

איני יודעת אם זה קורה רק לי, אך כל פעם שהילד שלי שואל "למה?" אחרי שאני אומרת לו משהו, אני מוצאת את עצמי מתבלבלת. זה לא שאני לא רוצה להסביר לו, אבל כל תשובה שאני נותנת בסופו של דבר הופכת לוויכוח – הוא מוצא פתרונות, הוא לא מבין את הרציונל, ואני מרגישה שאני פשוט מדברת כדי להסביר את עצמי ולא כדי לייצר גבול.

הנה סיטואציה שגרתית: הילד שלי אחרי ארוחת ערב מבקש סוכריה. אני אומרת: "לא עכשיו". הוא שואל: "למה?", "כי זה לא בריא"- אני עונה וכמובן, הוא לא נשאר בשקט. "אבל רק אחד, אמא, זה לא נורא!" הוא עונה לי, ואני מתחילה להסביר איך סוכריה לפני שינה יכולה לגרום לו להרגיש רע בבטן למחרת. "אבל אני רוצה אחד, אמא, לא יקרה שום דבר". אז אני עונה לו שזה סותם לו את התאבון ושהוא לא יוכל לאכול את הארוחה של מחר אם הוא אוכל את הסוכריה עכשיו.

הילד שלי, כמובן, לא מוותר. "אבל אני אוכל ארוחה גדולה מחר! רק סוכריה אחת עכשיו". ומיד אני מתחילה לחשוב על עוד הסבר, אולי זה באמת לא כזה נורא, אולי הוא יכול לאכול רק אחת. ולבסוף אני מוצאת את עצמי מדברת על כמה זה לא טוב לאכול יותר מדי סוכר ולמה עדיף לא לאכול עכשיו.

זה קורה כמעט בכל דיון – הוא תמיד מוצא סיבה למה כן. אני לא יודעת אם הוא לא מבין את מה שאני מסבירה או אם הוא פשוט כל הזמן ימצא דרך לשבור את כל הגבולות. מה שבטוח, כל תשובה שאני נותנת מביאה אותי לעוד שיחה, עוד תירוץ, ולפעמים אני מוצאת את עצמי נשברת ורוצה להיענות רק כדי להימנע מהוויכוח.

אבל אז חשבתי – למה בעצם אני צריכה להסביר כל דבר? למה אני מרגישה שאני חייבת להכניס את הילד שלי לאוקיינוס של רציונל והסברים אינסופיים, שבסופו של דבר רק מביאים אותנו לוויכוח חסר תוצאה? כל מה שאני באמת רוצה זה שיבין שיש גבולות.

זה היה הרגע שבו נזכרתי במשפט הפשוט, הישן, שאימא שלי תמיד הייתה אומרת לי: "כי ככה החלטתי". זהו, בלי הסברים, בלי צידוקים. המשפט הזה לא רק שהיה פשוט וברור, אלא היה מביא גם לתוצאה – לא היה מקום לדיון, לא היה מקום לוויכוח, והיו גבולות ברורים. אני זוכרת את עצמי כילדה, כשהייתי שואלת "למה?" אחרי שאמא אמרה לי לא לעשות משהו, והיא הייתה עונה לי בצורה כזאת, וזה היה נגמר שם. לא הייתי מנסה להתווכח עוד.

אז למה בעצם אנחנו, ההורים של היום, כל כך חוששים להגיד את זה? למה אנחנו מרגישים צורך להסביר ולהתעקש להסביר לילד את כל המשמעויות מאחורי כל החלטה? לפעמים הוא פשוט לא מבין את הרציונל, הוא לא מסוגל להבין את כל הניואנסים של בריאות או סדר יום. מה שהילדים צריכים להבין זה שיש גבולות, ושהם לא תמיד יקבלו את מה שהם רוצים.

אם אנחנו רוצים לשמור על סדר, אם אנחנו רוצים לשמור על גבולות ברורים, לפעמים כדאי להימנע מהסברים שמובילים רק לוויכוחים. המשפט "כי ככה החלטתי", לא אומר שאין מקום להקשיב לילד, אבל הוא גם נותן לנו את האפשרות להפסיק את השיחה בזמן הנכון, ולא להיתקע בתירוצים אינסופיים.

לסיום, "כי ככה החלטתי" זה לא משפט שמבטל את הילד או את רצונו, אלא משפט שמחזיר את ההורה למקום שבו הוא יכול להרגיש בטוח בהחלטות שלו. בסופו של דבר, היכולת להגיד את המשפט הזה מסייעת לנו לשמור על הסדר בבית, להפסיק את הוויכוחים המיותרים, וליצור גבולות ברורים. ואם הילד לא מבין, לא נורא – כשיגדל ודאי יבין.

תוכן שאסור לפספס
109 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
76
בדיוק עוד לפני שקראתי את ההמשך מלמלתי לעצמי כי ככה החלטתי! ככה הם שותקים בהתתחלה יפערו םה ומיד אחר ימשיכו הלאה ואת יודעת מה? יעריכו ויקבלו גבולות ברורים כל הכבוד!
ד.ע
75
ובעבודה האם הבוס נותן לנו תמיד הסבר לכל מעשיו? אנחנו יוצאים מתוך הנחה שהוא יש בידיו את התמונה הרחבה ולכן צריך להישמע לו, וזה לו קשור למכבד או לא, זה צריך להיות הכיוון עם ילדים לעיתים לתת הסברים ולאפשר ויכוח כדי להרחיב דעתו, אך צריך לחנך להבנה שלא הכל הוא יודע לכן צריך להשמע להוריו.
בר
יחי ההבדל! מעסיק לא מחליט על דברים שקשורים לגופו או לחייו של העובד, וגם יש לעובד ברירה (לעזוב). ומדובר באנשים מבוגרים. ילד תלוי בנוריו בצורה בלתי רגילה, ההחלטות הם על גופו וחייו והיכולת שלו לעמוד על שלו מוגבלת. בקיצור, לא קשור בכלל.
עידית
מדובר כאן על גיל קטן יחסית שקודם כל באמת חייב את הנעשה. כי הילד עדיין לא מסוגל לקלוט את הנשמע. גם לא מחפש בעצם.. אלא רק שואל למה? ואולי כן צריך לנסות בזמן אחר כמו לפני השינה. אבל לא ממש באמצע ויכוח. וכשהילד נהיה יותר עצמאי ואחראי לגופו וסדר חייו, אז כמובן השיח משתנה בהתאם.
שניאור
מדובר כאן על גיל קטן יחסית שקודם כל באמת חייב את הנעשה. כי הילד עדיין לא מסוגל לקלוט את הנשמע. גם לא מחפש בעצם.. אלא רק שואל למה? ואולי כן צריך לנסות בזמן אחר כמו לפני השינה. אבל לא ממש באמצע ויכוח. וכשהילד נהיה יותר עצמאי ואחראי לגופו וסדר חייו, אז כמובן השיח משתנה בהתאם.
שנז
74
בשם הליברליות ו״לראות את הילד״ הורים מאבדים את הסמכות ההורית. אפשר להסביר לילד לא ברגע של משבר שאבא ואמא מחליטים על הגבולות גם אם הם קשים לפעמים לילדים אבל הם תמיד חושבים לטובתם ובאים להגן עליהם !
רינה

הצגת כל התגובות

73
זה מה שקורה שההורים של היום ממליכים את הילדים !! נסיך/ נסיכה ועומדים דום לכל בקשה שלהם. יוצר דור מפונק שלא יודע לדחות סיפוקים ולקבל לא!! והורים שלא יודעים לחנך ולתת דוגמא אישית
מלי
72
לא נורא אם הוא מתווכח, גם זה שעור, לנו פשוט נגמר לפעמים הכח, צריך גם לבחור על מה להלחם, לא כל אמירה שלנו היא תורה מסיני, כן ניתן לומר שאני המבוגר האחראי עליך שטובתך הכי חשובה לו. אם לא מדובר בסכנה והשיחה לא יוצאת מכלל שליטה, לא רע שהילד מנסה לעמוד על שלו.
סבתא רבתא
די כבר להתערב בחינוך תהיי סבתא וזהו
אורית
את חוצפנית וגם רחוקה מלהיות חכמה. תתביישי !! תגובתך מכוערת.
לא סבתא אבלרוצה להוכיח אותך על טעותך,
די לסתום את הפה למגיבים. התמקדי במרירות שלך וזהו
אלין
בדיוק! מקסימום ילמד שיעור בניסוח טיעונים ודיון
עידית
סבתא רבתא,כל הכבוד כך נכון להגיד/להגיב,עדיף ילד חכם מילד צייתן.
הע.
מדויק. ילד שואל גם ממקום של סקרנות ולא רק ממקום של מאבק. אפשר לנסות להסביר ואם זה לא מצליח למתוח את הקו. כל מקרה לגופו.
שי
71
אני מצטרפת לכתבת ומסכימה בהחלט!
למה? כי ככה החלטתי🙂
70
פשוט יותר ולא משתמש בסמכותניות: כך זה אצלינו בבית
נורית
69
לא מסכימה ש״ככה החלטתי״ זה טובלחינוך
זהבה
צר לי, אבל ככה החלטתי
הכותבת
68
למה לא להסבירז? חשוב ל סביר וכשהילד ממשיך לשכנע אפשר לומר לו: "כבר הסברתי למה לא וכאן מסתיים הדיון" זה יותר מכבד
גל
אהבתי מאוד. תודה.
של
נכון . אני גם חושבת כך. מה שנטמע בסדר ומה שלא יעצר ובעתיד יבין. ככה שיש הסבר ואז זה win win
שרון
67
סוכר הורס את השיניים. כל הלילה יהיה בפה. רופא שיניים שקודח בחור- זה ממש לא נעים.
ציוני
לא הייתי מדאיגה ילד עם רופא שיניים. יש מצב שהילד יצטרך רופא שיניים בעתיד ואין צורך ליצור איזו הרתעה מרופא השיניים שבא בעצם לעזור.
שרון
66
ומה עם ילד שעונה, את לא מחליטה פה.... או את לא המחליטה של הבית... אז התשובה של, כי ככה החלטתי לא עובדת אצלנו
בר
ילד שעונה כך, מקבל עונש שיזכור להרבה זמן
אבי
אוי ואבוי. זה חינוך ממש לא לדוגמה!! עונש??
את חיה במאה ה19??
אז גם כשהוא ייענש על ידי אנשים עם סמכות בעתיד הוא יבין שזה בסדר שיענישו אותו. עונש זה הדבר הכי לא מחנך. הכי גורם נזק. וחוץ מרגשי נחיתות ובילבול גדול זה לא נותן כלום. ילד צריך להבין ולא דרך עונש. ענישה זאת מילה גרועה
אוי לא
65
ככה החלטתי מבטל את הילד. הורות דמוקרטית ומכבדת את הילד קשה יותר להורים,אבל מראה לילד שהוא לא "שפוט" . של הוריו כי הוא חסר אונים. שצריך אבל שהילד יבין את ההגיון. אנחנו בעולם שוויוני יותר ,שאם ההורה רוצה,הילד צריך אוטומטית להפוך לצייתן. כמו פעם פעם. ילד שחושש מהוריו ולא מסבירים לו ההגיון מאחורי
הכותב שמרן וארכאי.לא רצוי להיות הילד שלו
אנחנו לא בעולם שוויוני. זה המצאה פרוגרסיבית שלא מוכיחה את עצמה וע"פ התורה יש היררכיה: "כבד את אביך ואת אמך"... נכון שזה חכם גם להסביר לילד מה עומד מאחורי קבלת ההחלטות, אבל הוא צריך לדעת שהורים מחליטים וכן יש היררכיה
מי
😂😂😂😂😂
שרון
64
הןרים מתעקשים לעתים קרובות של שטויות.כשזה כרוך בסכנה צריך להתעקש ולהסביר. איפה חי הכותב?לפני 100 שנה? כשהילד היה צריך לעבור לדום רק במבט של הוריו ולא להפעיל שום עצמאות מחשבתית? הורים רבים מנצלים את זה שהם החזקים והילדים תלויים בהם
גישה פרימיטיבית לדעתי של הכתבה
לא כל דבר מחייב בהסבר כך למדתי בהנחיית הורים הילד לא רוצה ללבוש מעיל? תלביש לו אתה בלי להכנס למשא ומתן נקודה לא כל דבר מחייב הסברה
ליב
זה ממש מזעזע - תלביש לו אתה? זה לא רק לא מכבד, זה גם אלים פיזית.
דניאל
63
למה מרגיש לי כאילו הכתבה נערכה בAI
יוסי
62
לכל מי שלא הבין (ולא בקטע רע) המשפט כי ככה החלטתי יכול להתחלף בכל משפט אחר שמציב גבול. הילדים זקוקים לגבול ולמסגרת ככה יש להם יותר סדר ובטחון בחיים. וגם כאשר ההורה צריך פחות להתמודד כל הזמן עם התנגדויות.
ליאת
נכון- מי שלא מבין את זה סובל
חני
61
אצל הורי היה "ככה אמרתי,אז זהו.שנאתי את זה ולא מתנהג כך לילדי.
חינוך קלוקל 'ככה החלטתי'!משפיל
60
״למה ככה החלטת״ ? ״את יכולה לשנות את ההחלטה שלך״ ״מה אני צריך לעשות כדי לשנות את ההחלטה שלך״? ״נו אמא , למה החלטת ככה״? אמא… אמא… אמאאאא… נו בבקשה … אמא… די פעם אחרונה טוב? אמא…. אשמח לדעת מה עונים להם על זה ?🤣😝
אדלה
שכבר הסברתי למה וכך מסתיים הדיון. אפשר להגיד את זה כבר בשני המשפטים הראשונים כשרואים לאן זה מגיע.
של
59
תודה רבה לכם. חסכתם לי עוד 15 שנים של ויכוחים
נתי
58
"ככה" זאת תשובה נהדרת. אני יכולה להסביר פעמיים למה החלטתי משהו. בפעם השלישית נגמר הדיון.
נעה
57
אנחנו בונים את התקשורת עם הילדים. אני כמבוגרת מרגישה ש"כי ככה החלטתי" בלי שיחה או הסבר תפגע ביחסים גם בעתיד. אפשר להגיד שאני החלטתי שאוכלים בריא ואלו הכללים בבית יחד עם זאת חשוב ללמוד איך לנהל ויכוח ולא להימנע לגמריי מויכוחים והתמודדויות ובטח לא לסגור את היכולת לקיים שיח סביב נושאים שפחות נעים לנו
ענת
56
איזה כתבה של חושך מזל שהפתרון שלך הוא להוריד סטירה לילד ״כי ככה נהגו הורייך״ הנה פתרון: עושים תיאום ציפיות עם הילד, אומרים לו שמותר רק דבר אחד מתוק ביום, זה מאפשר גמישות לילד להחליט ומצד שני שליטה על כמות מתוקים ותזונה איכותית.
יום טוב לוי
55
זה כן מבטל את רצון הילד. המסר הוא :אתה חושב ורוצה, אני מחליט/ה. אני מסתכל על הילד, אם הוא רוצה להיות בוגר אז אומר לו שזה מתאים לתינוקות והוא כבר גדול ויכול להמתין לקינוח לאחר הארוחה.
משה גו
54
גישה חינוכית פרימיטיבית ולא מכבדת את הילד!!! "כי אני החלטתי". כלומר,אני החזק ומחליט?! כשזה משהו שמסכן את הילד צריך להסביר לו את הרציונאל למה החלטתי כך! מותר לילד להביע את עמדתו ולהתווכח. נכון שהסמכות ההורית נפגעת. זה קל יותר להורה שהוא מחליט בלעדי,אבל גרוע מאד בתור ילד. לא נעים לילד לחיות בבית כזה
לעדתכם הורה הוא דיקטטור ומחליטן מוחלט.
53
״יודע מה? אני רואה שאתה מאוד רוצה x, כמו שאני רוצה ש <משימה קשה מאוד שהילד מבין למה להורה שווה לחרוג מהכלל תמורתה>, תעשה את זה - תקבל x״. כך הילד לומד על מו״מ, מבין את חשיבות הכלל כמקביל למשהו שדורש השקעה מיוחדת מצידו, ולמרות שהוא לא שמע ״לא״ - נשמרה סמכות ההורה שבכלל מחליט על כללי המשחק
סטודנט לפסיכולוגיה
52
מדוייק!!!
ששששש
51
סוכריה זה נקבה. סוכריה אחת ולא סוכריה אחד. עילגים.
אני
50
הרווחת שקט רגעי ויצרת תסכול שיתפרץ במרד. בהצלחה עם זה. ככה מגדלים ילדים מרדנים עם חוסר אמון בסמכות או במוסדות.
עידית
49
מעולה, סוף סוף מישהו מדבר לעניין ולא רק ללטף את הילדים ולהגדיל את רמת הפינוק. גם ככה העולם הזה מלא בשפע, שלנו לא היה כשהיינו קטנים. הילדים בוחנים אותנו בגבולות של עצמנו, אם יש כללים בבית אז אלו הכללים בבית ולא צריך לפתח דיון או שיחה על כל דבר. אהבתי.
קרולינה אמא ל3
48
בוקר טוב אליהו....... רק עכשיו נזכרת במשפט הזה ? זה משפט חובה לכל הורה נורמלי
מירה
47
"Cause mom said so השתמשתי בזה שנים. לא עוזר . הם מתווכחים עד שמתישים אותך. זו השיטה שלהם והיא עובדת. שהחיינו והגענו לגיל 20.
טל
46
הבעיה במקרה שהצגת זה שאמרת לו "לא" סתם. אם היית נותנת לו סיבה טובה כמו- כבר אכלת ממתק היום, עוד אחד זה לא בריא או סוכר לפני השינה יפריע לך להרדם אז כנראה שהוא גם היה מקבל. זה הסדר גמור שאנחנו החלטנו. אבל כשאנחנו אומרים לא סתם או בגלל "מה יגידו" הילדים מזהים מיד וזה מחליש את המעמד שלנו בטווח הארוך
תמי
45
איייי, הרגת אותי מצחוק.. 🤣🤣 כנראה זה פועל במגזר מסוים (ואני כמובן מקנאה על זה), זה לא הדור שלנו, שידעו להשתיק אותנו יפה ומהר וגם פחות יפה.. "כי ככה אני החלטתי".. 🤣🤣🤣... מתי את באה אליי הביתה?
שירה..
44
איזו דוגמא מטופשת. אין סוכריה בערב כי זה "יקלקל" לו את התיאבון למחרת?? אפשר את זה ביותר מטומטם? אין שום בעיה עם סוכריה , או שתיים בערב, חמודי רק צחצח שיניים לאחר מכן...
יוסי
43
מדובר כאן על גיל קטן יחסית שקודם כל באמת חייב את הנעשה. כי הילד עדיין לא מסוגל לקלוט את הנשמע. גם לא מחפש בעצם.. אלא רק שואל למה? ואולי כן צריך לנסות בזמן אחר כמו לפני השינה. אבל לא ממש באמצע ויכוח. וכשהילד נהיה יותר עצמאי ואחראי לגופו וסדר חייו, אז כמובן השיח משתנה בהתאם.
שניאור שינגרטן
42
פשוט וגאוני
זוהרי
41
כשלא וויתרתי והמשכתי לשאול אימי ז'ל הייתה עונה לי " את תהי רק עורכת דין" וזה החמיא לי צחקתי חיוך והמשכנו הלאה.
שלומציון
40
לתת מקום לרצון, אני באמת מבינה את הרצון שלך בסוכריה עכשיו , אני מבינה את התסכול שלך שאתה רוצה ולא מקבל, באמת הרגשה לא נעימה... החלטנו שלפני השינה .... וזהו סוףפסוק.
אפרת
39
יותר חכם ״להפסיק״ להגיד לילדים - לא! על כל דבר. עם בא לנו שוקלד אנחנו לוקחים, גם להם מגיע. כדי לכווין אותם אבל לא להכריח אותם, זה ממש התעללות בחסרי ישע.
יותר חכם
38
חינוך חרדי טיפוסי. לא פלא שאחוז הדתל״שים עולה ועולה.
מילואימניק עייף
37
אוי ואבוי,להגיד "כי ככה החלטתי"כל אדם באשר הוא ראוי להסבר,בעיקר ילדים שהם אנשים קטנים שצריכים ללמוד לקבל החלטות ולחשוב בכוחות עצמם וראויים להערכה עצמית ולכבוד מינימלי.תסבירו לילדים את החיים,שיגדלו ויהיו בוגרים עם ערך עצמי ועצמאים.אם הורים לא יודעים איך ליהיות הורים שילכו ללמוד.
הע.
36
ככה נשמעת שיחה עם כל ישראלי ממוצע, זה מה שהילדים שומעים ולומדים
אבי
35
למה? כי ככה כתוב בתורה ואנו עושים את רצון ה. אז תזכה במצוות כיבוד אב ואם. כל ילד יבין ויקבל את זה
כבד את אביך ואת אימך!
34
אני אב לתינוק בן שנה והמשפט הזה לא עובד כלל וכלל
מאיר
חחחח ...ובכל זאת צריך להתחיל מתשהו, כדי שיתרגל.ממש אל תתיאש...
בר
33
נשמע לי צורם לא מאמצת
אמא מכילה
32
אני זוכרת את התחושה שהרגשתי כשענו לי ככה,ולא רוצה שהילדה שלי תרגיש אותו הדבר
לי
ולא גדלת?
בר
גדל להיות הורה טוב יותר שמבין את הילד שלו ורוצה בטובתו האמיתית ולא באידאליזציה של הנרקיסיזם של ההורה גיוס נעים לכולם? למה? כי ככה הוחלט
מה התכלית? מה שתחליט
גדלתי להיות מורדת וחסרת אמון בסמכות. זה מה שאת מאחלת לילדים שלך?
עידית
בול מה שחשבתי!
אלה
31
פשוט וברור, אני אומר "אשרי העם שככה לו"...
ףלוהי
30
את רוצה לגדל רובורט.ילד שלומד לחשוב ולקחת החלטות הייה בוגר מצליח
נתן
29
תני לו סוכריה כבר י'רקובה
ביבי
28
ואי אבא שלי היה אומר לי את זה זה היה מחרפן אותי נורא. זה חייב להיות עם אמון של הילד בדמות.ועם הסבר לפחות קצר,אמאבא יודעים מה טוב לך וכו..
שיר
לא על כל דבר חייב לקבל הסבר
ליב
27
משפט נוראי לומר לילד.
אני
26
שטויות! עלק גבולות. צריך לתת לילד את כל מה שיש להורה. אם יש כסף לגלידת תות אז למה לא לקנות לו?
רגינה
25
משפט מזעזע. משפט מבטל. אין צורך לחזור על טעויות עבר. הסבר מתבקש .
אור
24
אל תחזיקי סוכריות בבית אולי רק בשבת
מנסיון
23
באנגליה אומרים לילדים משפט כזה: תעשה מה שנאמר לך,תרגום חופשי..חחח...זהו.אין ויכוחים,אז בטח ,המשפט הנכון גם- כי ככה אני אמרתי,או ככה החלטתי,אין ויכוח על זה.,
דיי
22
לילד יש אמא ממש לא חכמה
טא
21
את פשוט לא ידעת את הסיבה שבגללה את מתנגדת ובגלל זה יצאו לך תירוצים. אפשר לומר שסוכר לפני השינה פוגע באיכות השינה וביכולת להירדם (גם ילד בן שנתיים יכול להבין את זה) ושאת רוצה לשמור עליו ועל הבריאות שלו שתהיה לו שינה טובה ושיהיה עירני מחר.ושאפשר לקבל את הסוכריה מחר אחרי הגן. למה לכבות ילד?
ילדים שמבינים את הסיבה הם מקבליםאותה
20
כי ככה החלטתי - זו בדיוק השיטה שנוהגים כל השמים בגרמניה. שם אומרים: Das macht man nicht וגורמים בכך תסכול נוראי לילדים שנשארים בלי הסבר. כן, מוכרחים להסביר לילדים את כל הסיבות להחלטה שלכם, גם אימא וגם אבא, הישארו אנושיים! אבל אפשר לקצר.
שולמית
19
ואז אחרי המשפט הזה הם גם מוצאים דרך ומתחילים לעשות לנו רגשי ונכנס ללופ אינסופי של משפט שגורם לנו להרגיש רע עם ההחלטה שלנו בחזרתיתות, שהם משכנעים עצמם שזה אמיתי כמו "לא איכפת לך ממני. את אף פעם לא מקשיבה לי", שזה בולשיט x מליון פעם ואז זה גורם לויכוח נוסף.
טול
18
הרבה זמן לא נתקלתי בכתבה שעוסקת בחינוך ולא בהתיפיפות. כל מי שמגדל ילדים או עובד איתם מגלה שאין להם אפורים הם צריכים דברים ברורים זה פיזיולוגי ממש הרבה ילדים היום מבולבלים וחסרי אונים בגלל גישות החינוך העקומות
כרמית
אמת ונכון.
שלמה
מסכימה בהחלט!
דור מתייפיף
כל מילה! לא כל דבר מחייב הסבר אני בעד להסביר אבל בהחלט לא כל דבר מחייב את ההסבר
ליב
17
זה לא שונה מהתשובה "ככה". לא מכבד את הילד. ומראה חוסר סבלנות אליו.
שלומי
ממש מראה על חוסר סבלנות. מה זה "לא עכשיו" - זה לא אומר כלום חוץ מ"אתה מפריע לי", ורק גורם לילד "לנדנד" (עוד מילה מזעזעת). למה לא להסביר מלכתחילה "אצלנו בבית לא אוכלים ממתקים" וזהו.
דניאל
16
תני לילד סוכריה , כולנו אוהבים קינוח סעודה זה מה זה ככך החלטתי? מה זה פה ? רוסיה?
לזר
15
רק במקרים קיצוניים שאין ברירה. ביום יום חייבים להסביר
נכון, אבל
14
מה שהיה מתאים לדור הקודם, לא מתאים לדור הגאולה.
הדס
13
כי היום בטוחים שאסור להשאיר את הילדים רק עם החלטת ההורה הם חייבים הסבר לכל דבר ודבר והכל צריך להיות בשיתוף םעולה
דולי
12
כל מילה..
תום
11
לא מתאים לדור שלנו. זה לא דור של הר כגיגית. זה דור הגאולה. דור של בחירה מאהבה. נכון שעם הקטנים לא צריך להיכנס למליון הסברים וויכוחים. אבל סתם 'כי ככה החלטתי' זה ממש מנותק מהילד. אפשר להישאר עם זה שזה לא בריא ואמא אומרת לא מאהבה. וזהו. הגבול נשמר אבל גם מכבד.
כתבה קצת רדודה
10
כי זה משפט סמכותני שגורם לילד להבין שהוא נמצא בתחתית ההררכיה, ואולי זה נוח כל עוד הילד - ילד, אבל כשהוא יתבגר את תרצי שהוא ידע לעמוד על שלו מול אנשים אחרים ומי שרגיל שסותמים לו את הפה ושיש מישהו אחר שמחליט - לעולם לא יהפוך לאדם עצמאי המסוגל לעמוד על שלו.
דרומית
9
כמי ששמעה תשובה כזאת כל הילדות, זה ממש לא מסייע לילד לפתח ביטחון עצמי ותחושת ערך עצמי. למה אי אפשר לאכול ממתקים בערב? כי סוכר מעורר וגורם לסיוטים בלילה, לכן לא אוכלים ממתקים בערב, זהו. הורה צריך לדעת כיצד להציב גבולות באופן אסרטיבי, אך באהבה ושיקוף היגיון ודאגה לטובת הילד.
אמא פולניה
8
עצלנית
כי ככה החלטתי
7
אמא שלי הייתה *ועדיין* עונה לשאלות בתשובה בנוסח ''כי כך החלטתי ''. היום אני הורה לתינוק ואני מחכה בקוצר רוח לשני דברים: 1)להשיב באריכות לשאלות של הבן שלי. 2) להשיב לשאלות של אמא שלי "כי כך החלטתי''
ע.ש
6
צר לי לאכזב אבל בתור מישהו שהיה פעם ילד, המשפט הזה אכן מבטל את רצונו של הילד ואומר שאין מקום להקשיב
סתם אחד
5
המשפטים התחליפיים יש הרבה סיבות כשתיגדל אפרט לך
מני
4
שליטה זה לא חינוך. אחר כך תתפלאי שיזרקו הכל ויחליטו לבד....
שלומציון המלכה
ממש את טועה
שלומציון את לא מלכה!
3
הטעות בדור הקודם זה לא להסביר את הרציונל ולכן לא עושים בדומה. היום הבעיה היא שלא מסבירים את הרציונל ופשוט מתירים.
הטעות שהיו עושים
2
לגמרי מסכימה !! שלשום היה עניין, שהבת שלי, מתבגרת, עשתה תכניות ליסוע לחול .יום וחצי אירגנה, צלצלה רוב היום גם עודדתי אותה ורציתי שניסע יחד...התזמון .בגלל מלא סיבות. התחיל וויכוח... שסיימתי אותו אחרי המשפט ...שמתי וטו !! החלטתי שאני לא מוכנה שזה יקרה וזהו זה.וזה היה המשפט האחרון.
טליה
1
אוי ואבוי... איזה חינוך את מעניקה לילדים?? ככה החלטתי, ואם תבואי לבוס שלך עם שאלה ויענה לך ככה, האם תכבדי אותו? הקטנה והתעלמות מהצורך של הילדים לעולם לא עושה טוב
מדריך הורים
אולי גם יעניין אותך
חינוך