רכיבים
- 1 ביצה גדולה
- 4 כפות ממרח שוקולד השחר
- 4 כפות קמח תפו"א
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות. מניחים את הביצה וממרח השוקולד בקערה וטורפים במטרפה ידנית, עד לקבלת בלילה חלקה. מנפים פנימה את הקמח ומערבבים היטב.
2. בתבנית המרופדת בנייר אפיה, מניחים כפית אחת מהבלילה במרווחים (הכי נוח עם שקית זילוף). העוגיות משתטחות קצת, אז כדאי להכין כדורים קטנים.
3. מכניסים לתנור ואופים במשך כ-8 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות ומקבלות סדקים.
4. מוציאים וממתינים כ-10 דקות לפני שמשחררים מנייר האפייה.
הצעות לשדרוג:
1. אם רוצים שהזילוף/ההנחה בתבנית י/תלך יותר בקלות, מכניסים את הבלילה למקרר לחצי שעה.
2. ניתן לפזר אגוזי לוז שבורים טרם האפייה או להניח קוביית שוקולד ממולא קרם חלב ומעל לזלף עוד מהבלילה.