זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה
לבסיס:
- 200-300 גרם קוקוס טחון
- 3 חלבונים
- 1 כוס סוכר
לגנאש:
- 250 מ"ל שמנת צמחית
- 200 גרם שוקולד מריר
לקישוט: שקדים / אגוזים קצוצים
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר נקייה ויבשה, מקציפים את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף אוורירי.
2. מוסיפים את הקוקוס בהדרגה לקצף, תוך ערבוב מתמיד בעזרת כף, עד שנוצר מעין "בצק" קוקוס אחיד.
3. מרפדים בבצק הקוקוס את התחתית והדפנות של תבניות אישיות משומנות קלות ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה יפה. מוציאים מהתנור, ממתינים לצינון מלא ומחלצים בזהירות את כוסיות הקוקוס.
4. בבן מארי, ממיסים את השוקולד עם השמנת הצמחית. מסירים מהאש ומערבבים לקבלת קרם חלק. מצננים קלות ויוצקים את הגנאש לכוסיות הקוקוס. מפזרים מעל שקדים או אגוזים קצוצים ושומרים מכוסה במקרר עד להגשה.