רכיבים
- 5 חלבונים
- 2 כוסות סוכר
לסירופ אוכמניות:
- 1 כוס אוכמניות
- 1 כוס סוכר
להגשה:
- קצפת מוכנה
- פירות טריים כמו תותים ופירות יער (אפשר להחליף בכל פרי אהוב אחר)
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר נקייה ויבשה, מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף שדומה לסבון.
2. מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
3. מעבירים את הקצף לשק זילוף, מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה ומזלפים במרכזה בתנועות סיבוביות את כל הקצף, כך שתתקבל מעין תלולית גדולה. לחלופין, ניתן לזלף תלוליות קצף (או להניח אותם בעזרת כף) אישיות.
4. בעזרת כף יוצרים מעין שקע קל ולא עמוק מדי בחלק העליון של תלוליות הקצף, ואופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך כשעה וחצי או עד שהפבלובה קשה ונפרדת בקלות מנייר האפייה. מוציאים מהתנור ומצננים אותן לחלוטין.
5. במקביל, מבשלים בסיר קטן על אש בינונית את האוכמניות והסוכר, עד לקבלת רוטב סמיך. מכבים את האש ומצננים.
6. מזלפים קצפת בנדיבות מעל כל פבלובה, מקשטים בפירות ויוצקים מעל מרוטב האוכמניות. מגישים מיד או שומרים בכלי סגור במקרר עד להגשה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!