זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 8 חלבונים (1 כוס)
- 3/4 1 כוסות סוכר
- 1 כפית מיץ לימון סחוט טרי
אופן הכנת נשיקות מרנג:
1. מחממים את התנור ל-130 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. שופכים את החלבונים לקערת המיקסר ומפעילים על המהירות הגבוהה ביותר. כשעולה מעט קצף והחלבונים מלבינים, מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומיץ הלימון. מקציפים במשך 13-14 דקות עד לקבלת קצפת נוקשה ומבריקה.
3. מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים "נשיקות" (תלוליות שוות של קצפת) על התבנית המוכנה.
4. אופים במשך שעתיים או עד שהנשיקות מתקשות ונפרדות בקלות מנייר האפייה. ניתן לקשט את הנשיקות בקצפת, להוסיף פרוסות פירות טריים ולזלף מעל שוקולד מומס - השמים הם הגבול.