מתכון לקינוח שקדים מצופים בשוקולד:
מרכיבים:
- 300 גרם שביבי שקדים מולבנים
- 4 כפות ליקר שקדים (או כל ליקר אחר)
- 100 גרם אבקת סוכר
- 150 גרם שוקולד מריר איכותי
אופן ההכנה:
• מערבבים בקערה את שביבי השקדים והליקר. משהים למשך 5 דקות ומסננים היטב מנוזלים.
• מפזרים את השקדים על נייר אפייה ומנפים מעל את אבקת הסוכר.
• ממיסים את השוקולד בשיטת בן מארי (סיר קטן בתוך סיר גדול מלא מים רותחים), עד לקבלת נוזל שוקולדי.
• מוסיפים לשוקולד המומס את השקדים ומערבבים היטב.
• בעזרת כף יוצרים כדורים קטנים מהתערובת ומסדרים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
• שומרים בקירור ומגישים קר.
מתכון למוס ערמונים ושברי מרנג:
מרכיבים:
- 150 גרם ערמונים משקית וואקום
- 1 מיכל ריץ'
- 1 סוכר וניל
אופן ההכנה:
• טוחנים בבלנדר את הערמונים למחית.
• מקציפים במיקסר את הריץ' יחד עם סוכר הווניל.
• כשהריץ' מתייצב, מוסיפים לתוכו את מחית הערמונים.
• מעבירים לשק זילוף עם צנטר כוכב ומזלפים את המוס לכלים אישיים.
• לקישוט: שוברים 10 נשיקות מרנג מעל המוס, ומגישים לצד פרוסות קיווי.
>> למתכון נשיקות מרנג (בפסח, החליפו את צבע המאכל בכפית גרידת לימון)