קראמבל תפוחים בן עמי
6 מנות
למלית:
6-5 תפוחים ירוקים מזן גראני סמית
3 כפות סוכר חום
50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות קטנות
מעט קינמון
חופן נדיב של פירות יער קפואים או ריבת פטל / תות איכותית
לבצק הפירורים (קראמבל):
43 כוס תערובת קמח מצה / קמח תפוחי אדמה + שקדים טחונים דק
21 כוס סוכר חום
1 כפית קינמון
80 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
אופן ההכנה:
1. לׁשים את מרכיבי הבצק להיווצרות בצק פירורי.
2. בקערה, מערבבים היטב את כל מרכיבי המלית, מלבד הפירות / הריבה, ובידיים לׁשים את התפוחים שיספגו בחמאה.
3. מוסיפים לקערה את פירות היער / הריבה ומערבבים שוב.
4. יוצקים את מלית התפוחים לתבניות אישיות או לספלים קטנים, דוחסים ומצפים מעל בפירורי בצק הקראמבל.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות. מדי פעם מציצים ובודקים אם פירורי הבצק כבר קיבלו גוון זהוב-שחום יפה.
חזרת לבנה
מרכיבים:
200 גרם שורש חזרת קלוף ומגורר דק
1 תפוח גראני סמית קלוף, ומגורר דק
6 כפות חומץ בן יין לבן
3 כפות סוכר
1 כפית מלח
מעט שמנת חמוצה של פעם
אופן ההכנה: מערבבים יחד את כל החומרים, טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.
מסעדת "בן עמי - המושבה" בעמק רפאים, ירושלים, פתוחה גם במהלך חול המועד בכשרות מהדרין רבנות ירושלים עם תפריט מיוחד לפסח ללא חשש קטניות, ללא שרויה וללא גלוטן.