רכיבים
- 1 מצה מרובעת
- ממרח שוקולד
- 6 פרוסות בננה
- 5 פרוסות תותים
- 6 קוביות שוקולד מריר
- שקדים קצוצים לפיזור
- 1 ביצה, טרופה
- 1/2 כוס קמח מצה
- שמן לטיגון
אופן ההכנה:
שימו לב: המתכון הוא לקינוח אחד. פשוט תכפילו כמויות לפי מספר הסועדים.
1. מרטיבים את המצה במים (אם מכינים ליותר מ-3 סועדים, מרטיבים בכל פעם רק 3 מצות ולא את כולן יחד) ועוטפים אותה במגבת מטבח נקייה כדי לספוח נוזלים תוך שמירה על הלחות.
2. מניחים את המצה הלחה על משטח עבודה נקי ובעזרת סכין חדה, עושים חתך אנכי מאמצע המצה לעד לחלק התחתון שלה (כך ששני הריבועים התחתונים יהיו מופרדים).
3. חלקו בראש את המצה ל-4 חלקים. בריבוע אחד מורחים שוקולד, בריבוע שני מסדרים את פרוסות הבננה, בשלישי את פרוסות התותים וברביעי את קוביות השוקולד ומפזרים עליהן שקדים קצוצים.
4. מקפלים את הריבוע השמאלי התחתון על הריבוע השמאלי העליון ואז מקפלים את שניהם על הריבוע הימני העליון ולבסוף מקפלים על הריבוע על האחרון שנותר.
צפו באופן הקיפול:
5. במחבת גדולה, מחממים שמן לטיגון חצי עמוק ומסדרים על יד הכיריים 2 צלחות: צלחת אחת עם הביצים הטרופות והשנייה עם קמח המצה. טובלים את המצות בביצה הטרופה ומשם בקמח המצה ואז מטגנים בשמן החם על אש בינונית עד לקבלת גוון זהוב-שחום יפה. מוציאים לנייר סופג, חותכים לחצי ומגישים חם.
אפשר להגיש גם כקינוח בשבת ולשמור על הפלטה לחימום, אך אל תניחו אותו עליה ישירות.