כיכר השבת

מתכונים לפסח 2016

כמה מרשימה, ככה קלה: פבלובה קצפת ופירות

קינוח מרשים ויפהפה שנראה מסובך להכנה, אבל אם תציצו בהוראות, תגלו שמדובר בתהליך פשוט וקל, והתוצאה נהדרת וטעימה: מתכון לפבלובה עם קצפת ופירות (מתכונים, אוכל)

| 11 | כיכר השבת |
פבלובה עם קצפת ופירות
פבלובה עם קצפת ופירות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • לבסיס המרנג:
  • 4 חלבונים
  • 1/2 1 כוסות סוכר
  • 1 כפית גרידת לימון
  • לקצפת: 375 מ"ל שמנת מתוקה
  • לעיטור הפירות: תותים, קיווי, מנגו וכל פרי אחר שתבחרו

אופן הכנת פבלובה:

רגע לפני: קינוח מרשים ויפהפה שנראה מסובך להכנה, אבל אם תציצו בהוראות, תגלו שמדובר בתהליך פשוט וקל, והתוצאה נהדרת וטעימה: מתכון לפבלובה עם קצפת ופירות.

שימו לב, ניתן לשמור את בסיס המרנג לפבלובה כשהוא ללא מילוי, עד 3 ימים במקרר כשהוא עטוף היטב. את הפבלובה עצמה מומלץ להרכיב כמה שיותר סמוך להגשתה.

הכנת בסיס המרנג:
• מחממים את התנור ל-100 מעלות.

• מקציפים במיקסר את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף יציב.

• מוסיפים את גרידת הלימון לקצפת בתנועות קיפול, וממלאים שק זילוף בקצפת.

• את הפבלובה אפשר להגיש כמנות אישיות או כמנה אחרונה קולקטיבית. אם בחרתם באפשרות הראשונה, סמנו עיגול גדול במרכז נייר אפייה, אם בחרתם באופציה ב', סמנו 6 עיגולים קטנים בגודל שווה על נייר אפייה.

• מזלפים את הקצפת בתוך העיגולים, ויוצרים שקע באמצע, כעין קערה, עם שוליים עבים. משקיענים יכולים לזלף שוליים מדוגמים בעזרת הצנטר.

• אופים את המרנג במשך שעתיים, עד שמרנג מתקשה. מוציאים ומקררים.

רגע האיחוד:
• כשהמרנג קר, מקציפים היטב שמנת מתוקה, ממלאים את שקע/שקעי הפבלובה ומעטרים בפרוסות פירות טריים.

• מגישים מיד. אם בחרתם להגיש פבלובה מרכזית, ניתן לפרוס כמו עוגה ולהגיש משולשים,

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

11 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
6
הכנתי ויצא קצת זהוב למה??? מישהו יודע? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אחת ששואלת
5
יצא פצצה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מאיה
4
יצא ממש טובבבב
עפרי

הצגת כל התגובות

3
שוה כל השקעה .
רותי
2
זה חלבי
חי
...
מעיין
1
תודה רבה על הרעיון הכנתי ויצא נורא יפה וטעים תמשיכו לשלוח מתכונים ותודה רבה וחג שמח (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ברוריה
קינוחים לפסח