רכיבים
- לבסיס המרנג:
- 4 חלבונים
- 1/2 1 כוסות סוכר
- 1 כפית גרידת לימון
- לקצפת: 375 מ"ל שמנת מתוקה
- לעיטור הפירות: תותים, קיווי, מנגו וכל פרי אחר שתבחרו
אופן הכנת פבלובה:
רגע לפני: קינוח מרשים ויפהפה שנראה מסובך להכנה, אבל אם תציצו בהוראות, תגלו שמדובר בתהליך פשוט וקל, והתוצאה נהדרת וטעימה: מתכון לפבלובה עם קצפת ופירות.
שימו לב, ניתן לשמור את בסיס המרנג לפבלובה כשהוא ללא מילוי, עד 3 ימים במקרר כשהוא עטוף היטב. את הפבלובה עצמה מומלץ להרכיב כמה שיותר סמוך להגשתה.
הכנת בסיס המרנג:
• מחממים את התנור ל-100 מעלות.
• מקציפים במיקסר את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
• מוסיפים את גרידת הלימון לקצפת בתנועות קיפול, וממלאים שק זילוף בקצפת.
• את הפבלובה אפשר להגיש כמנות אישיות או כמנה אחרונה קולקטיבית. אם בחרתם באפשרות הראשונה, סמנו עיגול גדול במרכז נייר אפייה, אם בחרתם באופציה ב', סמנו 6 עיגולים קטנים בגודל שווה על נייר אפייה.
• מזלפים את הקצפת בתוך העיגולים, ויוצרים שקע באמצע, כעין קערה, עם שוליים עבים. משקיענים יכולים לזלף שוליים מדוגמים בעזרת הצנטר.
• אופים את המרנג במשך שעתיים, עד שמרנג מתקשה. מוציאים ומקררים.
רגע האיחוד:
• כשהמרנג קר, מקציפים היטב שמנת מתוקה, ממלאים את שקע/שקעי הפבלובה ומעטרים בפרוסות פירות טריים.
• מגישים מיד. אם בחרתם להגיש פבלובה מרכזית, ניתן לפרוס כמו עוגה ולהגיש משולשים,
הצגת כל התגובות