חזרת או חריין - סלט סלק כשר לפסח (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 3 סלקים
- 1 שורש חזרת
- 2 כפות סוכר
- 2 כפות מיץ לימון
אופן הכנת חריין - חזרת:
1. מקלפים את הסלקים, ומבשלים בסיר מלא מים עד לריכוך.
2. מגרדים את הסלק המבושל בצד הדק של הפומפייה את הסלק לקערה. ממגרדים גם את שורש החזרת ומערבבים יחד.
3. מתבלים בסוכר ולימון את הסלק והחזרת המגורדים ומערבבים.
4. שומרים במקרר בכלי אטום למשך כמה שעות, כדי שהטעמים יתאחדו. לפני ההגשה, טועמים שוב ומתקנים תיבול.