רכיבים
- 6 חלקי עוף
- 10 תפוחי עץ ירוקים
- 1 כוס סוכר לבן
- 1/2 כוס צימוקים בהירים
- 1/2 כוס יין לבן
- מלח
- קמצוץ קינמון (לא חובה)
אופן הכנת עוף ברוטב תפוחי עץ:
1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
2. מקלפים וחותכים את התפוחים לקוביות שוות. מעבירים לסיר ומבשלים יחד עם הסוכר על אש נמוכה במשך 2 דקות. מערבבים, מוסיפים את הקינמון וממשיכים לבשל עד שהתפוחים מתרככים למעין ריבה.
3. מוסיפים לסיר את היין, מגביהים מעט את האש ומבשלים עד שהאלכוהול יתאדה, במשך 5 דקות. מערבבים בכף עץ ומסירים מהאש. מוסיפים את הצימוקים ומערבבים.
4. מניחים את חלקי העוף בתבנית, מפזרים מלח מעל ויוצקים על הכל את רוטב התפוחים. מכסים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש במשך 25 דקות.
5. מסירים את נייר הכסף ואופים במשך 40 דקות נוספות.