רכיבים
- 1 ק"ג דג קרפיון טחון
- 2 גזרים
- 2 בצלים לבנים
- 100 גרם שקדים טחונים
- 79 גרם קמח מצה
- 2 ביצים
- 2 כפות סוכר
- מלח ופלפל שחור
- לציר הבישול:
- 1/2 1 ליטר מים
- 2 גזרים
- 1 בצל לבן
- 2 כפות סוכר
- 1 כפית פלפל שחור
אופן הכנת געפילטע פיש:
הכנת קציצות הדג:
1. מקלפים את הגזרים והבצלים, טוחנים דק במעבד מזון ומעבירים לקערה.
2. מוסיפים לקערה את הדג הטחון ומערבבים היטב.
3. מוסיפים את הביצים והשקדים הטחונים, מתבלים בסוכר, מלח ופלפל - לפי הטעם ובסוף מוסיפים את הקמח בהדרגה ונזהרים לשים כמות מאוזנת, כך שהעיסה לא תישאר דביקה ורטובה מידי או יבשה מיותר מידי קמח.
4. יוצרים כדורים בגודל שווה, ומועכים אותם קלות.
הכנת ציר הבישול:
1. מקלפים את הגזרים.
2. פורסים את הבצל לטבעות דקות.
3. מחממים את המים בסיר גדול ועמוק.
4. מוסיפים לסיר את הגזרים בשלמותם וטבעות הבצל, מתבלים בסוכר ופלפל שחור ומבשלים עד רתיחה.
5. כשציר הבישול רותח, מורידים בזהירות לסיר את הקציצות ונזהרים שלא יתפרקו. מבשלים במשך 40 דקות.
6. בתום הבישול, מצננים את הגעפילטע פיש ומגישים קר, כשהגזרים השלמים פרוסים לעיגולים עם מעט רוטב מציר הבישול מעל וחריין ביתי עשוי היטב בצד.
הצגת כל התגובות