רכיבים
- נתח בריסקט (מס' 3) במשקל 2 ק"ג
- 3 כפות חרדל חלק
- 1 כף חרדל דיז'ון
- 1 כף גרגירי חרדל
- 1 כף מלח גס
- 1 כף פלפל שחור גרוס
- 1 כוס יין לבן
- 4 כפות שמן זית
- 4 שיני שום, כתושות
- 2 ענפי רוזמרין טרי / 1 כפית רוזמרין יבש
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל המרכיבים הנוזליים בכלי עד להומוגניות ומורחים את הנתח תוך עיסוי טוב מכל צדדיו.
2. מערבבים את כל התבלינים היבשים בכלי ומפזרים באחידות על הנתח.
3. מניחים את הנתח בתבנית, וצולים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך 20 דקות לסגירת הנתח.
4. מוציאים את הנתח מהתבנית, עוטפים אותו בנייר פרגמט ואז בנייר כסף יחד עם הנוזלים שנוצרו מצלייתו הראשונית.
5. מניחים את הנתח העטוף בתבנית ואופים בתנור שחומם ל-150 מעלות במשך 3 שעות.
טיפ: העבירו את הנוזלים שנוצרו לאחר הצלייה לסיר קטן והביאו אותם לרתיחה עדינה כך שיצטמצמו לרוטב.