רכיבים
- 8 נתחי פרגיות ללא עור וללא עצמות
- 1 ענף רוזמרין
- 5 כפות שמן זית
- 1 לימון, סחוט
- מלח גס ופלפל שחור גרוס טרי
- 4 שיני שום, כתושות
- 4 כפות דבש או סילאן
- 2 בצלים, פרוסים לחצאי טבעות דקים
- למילוי:
- 3/4 כוס אורז לבן, מבשלים כך שיתקבלו 2 כוסות אורז
- חופן צימוקים
- מלח ופלפל שחור
- 2 שיני שום, כתושות
- 1/2 כפית חוויאג'
- 1 כף שמן
אופן הכנת פרגיות במילוי אורז וצימוקים:
שימו לב: זמן ההכנה הוא שעה במצטבר, אך יש להשרות קודם את הפרגיות במשך 4 שעות עד לילה שלם.
1. מערבבים בקערה גדולה את שמן הזית, הרוזמרין, מיץ הלימון, השום הכתוש, הדבש/סילאן, מתבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס, ומוסיפים את נתחי הפרגיות. מצפים היטב את הפרגיות בתערובת, ומניחים להשריה במקרר למשך 4 שעות עד לילה שלם.
2. הכנת המילוי: מערבבים היטב בקערה את האורז המבושל, הצימוקים, השום, החוויאג', השמן, המלח והפלפל השחור.
3. מניחים 2-3 כפות מתערובת המילוי בקצה כל פרגית, מגלגלים בהידוק וסוגרים עם קיסם.
4. מחממים מעט שמן בסיר רחב, ומוסיפים את הבצל הפרוס לחצאי טבעות דקים. מטגנים עד לשקיפות, ומסדרים מעל את הפרגיות כשה'תפר' כלפי מטה,שלא יפתחו.
5. מתבלים במעט מלח ופלפל שחור, יוצקים מעל את המרינדה בה הושרו הפרגיות ומוסיפים כוס מים. מבשלים במשך 30 דקות על אש נמוכה, עד שהפרגיות מתרככות והרוטב מצטמצם ומתגבש.