רכיבים
- 500 גר׳ בשר טחון
- 500 גר׳ עוף טחון
- 6 שיני שום כתושות
- 1 ביצה
- 1 בצל לבן גדול
- שמן זית לזילוף
- 4 כפות סילאן / דבש
- 1 כף מלח דק
- 1/2 כף פלפל שחור גרוס
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 20 משמשים מיובשים חצויים
- 20 שזיפים מיובשים ללא גרעין חצויים
אופן הכנת קלופס בשר:
רגע לפני: מנה עיקרית יפה שתשדרג לכם את שולחן ארוחת החג בהרמוניה נהדרת של טעמים: מתכון לקלופס בשר משובח מתקתק עם פירות יבשים. לא תאמינו כמה זה קל ופשוט.
• מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• קוצצים דק דק את הבצל, ומערבבים בקערה גדולה יחד עם שני סוגי הבשר, הביצה והשום הכתוש. מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור ולשים היטב לתערובת אחידה.
• משטחים את התערובת על שני ניירות אפייה (חצי מהכמות בכל נייר).
• אוחזים בקצוות הנייר ומגלגלים לרולדה. מעבירים את הרולדות לתבניות אינגלישקייק.
• בזהירות, חורצים חתך בנייר האפייה למעלה, ו"חושפים" את הבשר.
• בעזרת סכין מסמנים בבשר הקציץ חריצים לאורך ומכניסים בכל חריץ משמש או שזיף.
• מכניסים את התבניות לתנור שחומם מראש לאפייה במשך 20 דקות.
• מוציאים מהתנור, מזלפים על הרולדות מעט שמן זית ו-2 כפות סילאן או דבש.
• מחזירים את התבניות לתנור ואופים במשך 15 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומסירים בזהירות את נייר האפייה.
אופן ההגשה: פורסים ומגישים חם.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!