רכיבים
- 6 נתחי פילה סלמון טרי
- 1 כוס טחינה גולמית
- 6 כפות חריין מוכן מהחנות
- 4 שיני שום
- 1 כפית שטוחה מלח
- 6 צנוניות קטנות
- לאספרגוס:
- 18 גבעולי אספרגוס טרי
- 1 לימון טרי
- 4 שיני שום
- 4 כפות שמן זית
- מלח גס לפיזור
אופן הכנת פילה סלמון ואספרגוס:
רגע לפני: למנה היפהפייה הזו יש שם מפוצץ, בעיקר בשביל הרושם. בפועל, היא כלל לא מסובכת. שילוב מוצלח ופיקנטי של טעמים נפלאים.
• מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
• קוצצים דק דק 4 שיני שום ומערבבים בקערה יחד עם הטחינה הגולמית, החריין וכפית מלח. שימו לב לא לערבב יותר מידי, כדי לשמור על מרקם גמיש ולא קשה.
• מניחים את פרוסות הסלמון בתבנית חסינת אש (פיירקס), ומורחים מעל כל נתח פילה סלמון את תערובת הטחינה הגולמית.
• מכניסים לאפייה במשך 15-10 דקות, עד שהסלמון מזהיב.
• סוחטים את הלימון.
• מחממים את שמן הזית במחבת פסים, ומטגנים בה קלות את גבעולי האספרגוס יחד עם 4 שיני שום שלמות ומיץ הלימון הסחוט. מפזרים מעל מלח גס.
אופן ההגשה: חוצים לשניים את גבעולי האספרגוס, מניחים מספר חצאים על צלחת, ואת פילה הסלמון. מגרדים מעל צנונית ומגישים חם או קר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!