לכבוד שבת

קישקע פרווה מסורתי שתמיד מצליח!

המתכון של הקישקע הזה עובר אצלנו מדור לדור. המתכון מכיל קילו קמח, כך שלרב המשפחות זה מספיק לכמה שבתות. היתרון בהכנת כמות גדולה היא חיסכון בעבודה. פעם בכמה שבתות הכינו את העיסה והקפיאו בשקיות כשהן לא מבושלות. כך תשלפו בכל שבוע שקית קישקע מוכנה לבישול וכל שיוותר לכם זה לזרוק אותו לסיר הטשולנט. 

|
12
| כיכר השבת |
(צילום: שאטרסטוק)

המצרכים

2 בצלים גדולים

2 כוס שמן מורתח

קילו קמח

כף שטוחה מלח

קורט פלפל שחור

שן שום כתושה/ כפית שום כתוש

2 כפות אבקת מרק בצל

2 כפות פפריקה

3 כוס מים רותחים

הוראות הכנה

הרתיחו שמן, גרדו את הבצלים או קצצו אותם במעבד מזון, שפכו את השמן הרותח על הבצל, הוסיפו את שאר החומרים ועבדו לעיסה אחידה בעזרת כף. חלקו את העיסה לפי הכמות הנאכלת אצלכם בכל שבת. הכניסו כל חלק לשקית הקפאה וגבשו לצורת נקניק רחב. הכניסו לחמין את החלק שתאכלו בשבת זו ואת השאר הקפיאו. עד לשבוע הבא...

הכתבה הייתה מעניינת?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

12 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

11
מכניסים לסיר את הקישקע קפוא עם הניילון?
בלי ניילון אפשרי רק אם הצ'ולנט מבעבע אפשרי עם ניילון רק ניילון מרשרש
10
הקישקע ללא ביצים?
9
אני עושה ככה עם פחות קמח וביצה אחת
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות