הפתעת החג!

במיוחד לחגים: מאפה שושנים פריך במילוי גמבה ופטריות

המאפה הנוכחי יכול לשמש כמנת פתיחה לארוחה חגיגית בחול המועד סוכות או כתוספת מקורית לבשר בחג. המנה טעימה במיוחד ופריכה והתוצאה מדהימה ויפה, יחסית בקלות- אין צורך לפסל כל מנה בנפרד בדומה למנות ראשונות אחרות- אז בתאבון וחג שמח! (אוכל ומתכונים)

| כיכר השבת |
נסו: מאפה שושנים משובח במילוי גמבה ופטריות (כיכר השבת)
מנות/יחידות45
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

מצרכים

  • גמבה גדול 5 יחידות
  • בצל גדול 3 יחידות
  • קופסא פטריות בשימורים 1 יחידות
  • חבילת בצק עלים 1 יחידות

אופן ההכנה

  1. הכנת המילוי: חתכו את הירקות לקוביות קטנות, אדו בסיר עם שמן עד לריכוך. הניחו במקרר עד לקירור.
  2. הכנת השושנים חלקו את הבצק ל-3 חלקים, רדדו מעט כל חלק, הניחו במרכז הפס שליש ממילוי הירקות, גלגלו את הבצק לרול ארוך. חתכו פרוסות ותקבלו שושנים מהממים. חזרו על הפעולה בשני הפסים הנותרים. הניחו בתבנית במרווחים קלים. מכל פס יוצא 15 חתיכות. סה"כ אמור לצאת כ- 45 יחידות. טיפ: הכינו את הירקות יום לפני הכנת השושנים ואחסנו במקרר. כאשר המילוי קר, השושנים יוצאות יותר יפות. בתאבון!

הכתבה הייתה מעניינת?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות