כיכר השבת

לכבוד שבת: מתכון לדג מרוקאי ברוטב אדום חריף

בסעודת השבת, אין כמו דגים עסיסיים ברוטב אדום חריף וחלה טרייה וריחנית ביד. מתכון מנצח לדגים מרוקאים חריפים ועשויים היטב, שישאירו לכם טעם של עוד (מתכונים, אוכל)

| 6 | כיכר השבת |
דג מרוקאי ברוטב אדום חריף
דג מרוקאי ברוטב אדום חריף (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 6-8 חתיכות דג בורי טרי
  • 2 גמבה אדומה
  • 1 פלפל צהוב
  • 1 פלפל כתום
  • 1 פלפל חריף
  • 2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 1 לימון
  • 10 שיני שום
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1 כף פפריקה בשמן
  • 1 כף פפריקה חריפה (לא חובה)
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 3/4 כוס שמן קנולה

אופן ההכנה:

רגע לפני: בסעודת השבת, אין כמו דגים עסיסיים ברוטב אדום חריף וחלה טרייה וריחנית ביד. מתכון מנצח לדג מרוקאי עשוי היטב, שמשאיר טעם של עוד.

• פורסים את הפלפלים לרצועות דקות, מלבד הפלפל חריף.

• פורסים את השום לפרוסות, וקוצצים דק את הכוסברה.

• בסיר סוטאז׳ (רחב ונמוך) מחממים 1/2 כוס שמן ומטגנים במשך 3 דקות את רצועות הפלפלים, את הפלפל החריף מניחים קרוב לשולי הסיר.

• כאשר הפלפלים מתרככים מעט, מוסיפים את גרגירי החומוס המבושלים והשום הפרוס.

• מנמיכים את האש ומניחים על הירקות את פרוסות הדג.

• מפזרים מעל את הפפריקות והמלח בשכבה אחידה.

• הסוחטים את הלימון לקערה קטנה, מוסיפים 1/3 כוס שמן ורסק העגבניות, ומערבבים היטב. שופכים מעל הדגים.

• מפזרים את הכוסברה על הכל ומכסים את הסיר.

• מבשלים במשך 30 דקות על אש בינונית-גבוהה, ומידי פעם מנערים את הסיר.

אופן הגשה: הדגים הולכים מצוין עם לחם הפרנה המרוקאי.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
6 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
4
טעם של ים שווה לנסות
3
זה נותן לדעתי טעם יותר טוב מחומוס יבש .
2
מחילה אבל..המתכון אשכנזי הדג המרוקאי המקורי והמרוקאים המקוריים לא שמים רסק בשום דבר. כדי שהרוטב יצא שומני ועסיסי גם אין צורך בכל כך הרבה פלפלים הם מוצאים הרבה מים וכל העניין הוא להרגיש את הטעם של הדג ואת הרוטב שלו ולא שהוא ישחה במים.. ולא צריך "לנער" את הסיר פשוט מטים אותו לצד ושופכים מהרוטב עם כף

הצגת כל התגובות

1
וכמובן לא משתמשת ברסק עגבניות נראה לי שגם במרוקו לא השתמשו.
שבתות וחגים