כיכר השבת

שבת עם השפית מורן פינטו

מתכון לסלט אורז עם רוטב אסייתי

הסלט הזה מזכיר מאוד את הסושי, גם בטעם וגם במרכיבים. תערובת נהדרת של אורז, ירקות ורוטב אסייתי מעולה שטעים להגיש כתוספת לעיקרית בשבת (מתכונים לשבת, אוכל)

| 10 | כיכר השבת |

This browser does not support the video element.

זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 כוסות אורז מוכן (3/4 כוס אורז לא מבושל, מבושל לפי הוראות היצרן)
  • 1 ראש חסה
  • 1 בצל סגול
  • 1 אבוקדו
  • לרוטב:
  • 3 כפות מיונז
  • 2 כפות רוטב סויה איכותי
  • 10 טיפות שמן שומשום
  • 4 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 1-2 כפיות צ'ילי גרוס
  • מעט חומץ

אופן הכנת סלט אורז ורוטב אסייתי:

1. מפרידים ובוחרים את עלי החסה הפנימיים. חותכים את העלים לרצועות ארוכות ברוחב בינוני, ומניחים על מגש הגשה שטוח בשכבה אחת.

2. חותכים את האבוקדו לקוביות, ומסדרים על החסה.

3. חותכים לשניים את הבצל הסגול, פורסים לפרוסות של חצאי טבעות, ומוסיפים למגש עם החסה והאבוקדו.

הכנת הרוטב:

4. בקערה, טורפים יחד במטריפה ידנית את המיונז, שמן השומשום, הצי'לי הגרוס, רוטב הסויה, רוטב הצ'ילי ומעט חומץ, עד לקבלת רוטב אחיד.

רגע האיחוד:

5. כשהאורז מוכן, מניחים אותו בקבוצות חם או קר בין הירקות שבמגש. מזלפים מעל בנדיבות מהרוטב, ומפזרים בצל ירוק קצוץ ושברי בוטנים קלויים.

10 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
7
איזה צי'לי שמים האם מתוק או חריף מה מומלץ
6
מה אפשר לשים במקום אבוקדו
5
לפני הוספת האורז לקרוע דף של אצת ים (דף סושי) ולפזר. ניתן להוסיף קצת תלתלי גזר (בעזרת מקלף) וכמובן למי שמעוניינת בשדרוג מיוחד, להכין מראש קוביות סלמון שהוכנו ברוטב טריאקי. אפשר גם חתיכות של לקס

הצגת כל התגובות

4
ניסיתי ויצא מושלם!
3
פעם ראשונה שאני רוה אותה והיא נראית אלופה...
2
פשש גם סושי גם סלט (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
1
רצה לנסות
תוספות