לרוטב הצ'ימיצ'ורי:
- 3/4 כוס עלי פטרוזיליה
- 1/2 כוס עלי כוסברה + עוד לקישוט
- 2 כפות אורגנו
- 2 שיני שום
- 1/4 כפית צ'ילי גרוס
- 2 כפות חומץ
- 1 כף מיץ לימון
- 1/2 כוס שמן זית
- 1 כפית מלח גס
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
לאורז:
- 2 כפיות שמן זית
- 1/2 בצל בינוני, קצוץ דק
- 3 שיני שום, קצוצות דק
- 1 פלפל חריף, פרוס
- 1 חבילת אורז בסמטי מלא
- 1 ביצה (לא חובה)
- 1 כוס אפונה מבושלת
אופן ההכנה:
1. מכינים את הצ'ימיצ'ורי: מערבבים בבלנדר את הפטרוזיליה, הכוסברה, האורגנו, השום, הצ'ילי הגרוס, החומץ, מיץ הלימון, שמן הזית, המלח והפלפל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, אך לא מחית. יוצקים לכוס עם פיה ומניחים בצד.
2. מכינים את האורז: במחבת בינונית מחממים את שמן הזית, על אש בינונית. מוסיפים את הבצל, השום והפלפל החריף ומטגנים עד שהם מתרככים ומתחילים להשחים, כ-5 דקות. מתבלים במלח ופלפל.
3. מוסיפים את האורז וכף מים למחבת, תוך ערבוב, לאיחוד. מבשלים על אש בינונית-גבוהה, עד שהירקות מתחילים להתכהות והאורז מתפרך מעט, כ-2 דקות.
4. אם משתמשים בביצה, שוברים אותה לקערה קטנה וטורפים בעזרת מזלג. יוצקים למחבת ומערבבים במהירות כדי להטמיעה בתוך שאר המרכיבים.
5. מוסיפים 1/4 כוס מהצ'ימיצ'ורי ומבשלים כ-3 דקות לאיחוד. מערבבים פנימה את האפונה. מגישים עם תוספת צ'ימיצ'ורי בצד וכוסברה, אם רוצים.