רכיבים
- 1 בטטה בינונית, קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
- 2/3 כוס שיבולת שועל רגילה (מגולגלת)
- 1 ביצה
- 1/2 כפית מלח
- קמצוץ אבקת שום
- 1 כף שמן זית
אופן ההכנה:
שימו לב: "בצק" הפיצה פרווה לגמרי, רק התוספות הופכות אותה לחלבית (בינינו, איזו פיצה טובה בלי גבינה נוטפת?).
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות, ובמקביל טוחנים במעבד מזון את קוביות הבטטה ושיבולת השועל. מוסיפים את הביצה, אבקת השום והמלח וממשיכים לטחון עד לקבלת בצק דליל או בלילה סמיכה ועבה.
2. מעבירים את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ויוצרים עיגול שטוח (אפשר לעצב 2 עיגולים) בעובי של חצי-אחד ס"מ.
3. אופים במשך 25-30 דקות, עד שהחלק העליון יבש. מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומחזירים לתנור כשהצד היבש כלפי מטה. מברישים את החלק העליון בשמן זית ואופים במשך 5-10 דקות נוספות, כדי לקבל מעטה פריך.
4. מורחים רוטב עגבניות, מפזרים מעל כל תוספות אהובה - גבינה צהובה כמובן - ומחזירים לתנור עד שהגבינה נמסה.