רכיבים
- 2 ק"ג ירכי ושוקי עוף, עם עור
- 5 שיני שום, כתושות
- אורגנו טרי, קרוע לגזרים, בתוספת מעט לקישוט
- 3 כפות חומץ בן יין אדום
- 3 כפות שמן זית
- 100 גרם זיתים ירוקים, מגולענים
- 70 גרם תמרים מסוג מג'הול, מגולענים וחתוכים לרבעים
- 2 עלי דפנה
- 120 מ"ל יין לבן יבש
- 1 כף סילאן
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מניחים את העוף בקערה גדולה ומוסיפים פנימה את כל המרכיבים, מלבד היין והסילאן, יחד עם ¾ כפית מלח וקורט נאה של פלפל שחור. מערבבים את הכל בעדינות, מכסים ומאחסנים במקרר במשך יום עד יומיים, תוך ערבוב מספר פעמים במהלך התהליך.
2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מניחים את העוף על מגש אפייה גדול יחד עם כל חומרי המרינדה. בקערה, מערבבים יחד את היין והסילאן ושופכים מעל. מכניסים לתנור ואופים במשך כ-50 דקות, יוצקים את הרוטב שהצטבר בתחתית מעל העוף פעמיים או שלוש, עד שהעוף חום-זהוב מלמעלה ומבושל דיו.
3. מוציאים מהתנור, מעבירים לצלחת גדולה, מפזרים מעל עלי אורגנו ומגישים.