זמן הכנה90 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 1/2 כוס (113 גרם) מרגרינה בטעם חמאה
- 1/4 כוס מיץ לימון טרי (מ-2 לימונים)
- 3 כפות רוזמרין טרי, קצוץ דק
- ½1 כפות מלח גס
- 4 שיני שום קצוצות דק (כ-4 כפיות)
- 2 כפיות טימין מיובש
- 2 כפיות פלפל שחור גרוס
- 8 שוקי עוף
- 1/2 כוס יין לבן יבש או ציר עוף
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות. ממיסים את המרגרינה במיקרוגל או על הכיריים. מערבבים פנימה את מיץ הלימון, הרוזמרין, המלח, השום, הטימין והפלפל.
3. מייבשים היטב את שוקי העוף בנייר סופג ומניחים בתבנית. מברישים בתערובת המרגרינה. מוסיפים את היין לתבנית.
4. מכסים וצולים 15 דקות. מגדילים את טמפרטורת התנור ל-230 מעלות, מסירים את הכיסוי וממשיכים לצלות עד שהרוטב מתבהר, העור מקבל גוון שחום והעוף אפוי היטב, 35-45 דקות. נותנים לו לנוח 10 דקות טרם ההגשה.