רכיבים
- 1/2 כוס רוטב סויה
- 6 כפות דבש
- 2 כפות חומץ
- 2 כפות שמן שומשום
- 3 שיני שום, כתושות
- 2 כפיות ג'ינג'ר טרי, מגורר
- 1 פלפל אדום, קצוץ גס
- 1 פלפל כתום, קצוץ גס
- 1 בצל סגול, קצוץ גס
- 2 חזות עוף ללא עצמות, חתוכים לקוביות
- 1 כוס אגוזי קשיו גולמיים, ללא מלח
- אורז לבן מבושל, להגשה
- בצל ירוק קצוץ, לציפוי
- שומשום קלוי, לציפוי
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
2. טורפים בקערה את רוטב הסויה, הדבש, החומץ, שמן השומשום, השום והג'ינג'ר.
3. מניחים את הפלפלים והבצל על תבנית המרופדת בנייר אפייה ומכסים אותם בחצי מכמות הרוטב. מערבבים היטב. צולים בתנור במשך 15 דקות. בינתיים, מניחים את העוף בקערה ומכסים אותו ברוטב הנותר.
4. לאחר 15 דקות דוחפים את כל הירקות לצד אחד. מניחים את נתחי העוף במרינדה על התבנית. מוסיפים גם את אגוזי הקשיו. צולים עד שהעוף מוכן, 12-15 דקות.
5. מערבבים הכל יחד לפני ההגשה. מגישים על אורז ומפזרים מעל בצל ירוק ושומשום.
הערה: השאריות נשמרות נהדר במקרר למשך 2-3 ימים. כדי ליצור את המנה הזו ב-10 דקות בלבד, הכינו את הרוטב מבעוד מועד ואחסנו אותו במקרר, קצצו את הירקות והעוף ואחסנו בנפרד בכלים אטומים במקרר.