זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- ⅓1 ק"ג כנפי עוף
- 1 כף אבקת אפייה
- מלח גס ופלפל שחור גרוס
- 1/3 כוס דבש
- 2 כפות רוטב צ'ילי חריף
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור על 200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אלומיניום.
2. טופחים על כנפי העוף בעזרת נייר סופג, עד שהן יבשות מאוד. מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים את אבקת האפייה וכף מלח. מקפיצים לציפוי ואז מניחים בצד למשך כ-5 דקות.
3. מסדרים את כנפי העוף בשכבה אחת על התבנית המוכנה. מעבירים לתנור ואופים עד שהן פריכות ומשחימות משני הצדדים, 25-30 דקות - הופכים באמצע. מוודאים שכנפי העוף מבושלות בעזרת מדחום - הוא צריך להיות על 75 מעלות.
4. טורפים בקערה קטנה את הדבש, רוטב הצ'ילי וקורט מלח ופלפל. מעבירים את כנפי העוף לקערה גדולה נקייה, יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים לציפוי. מגישים עם אורז לבן.