רכיבים
- 8 ירכי עוף
- מלח ופלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- 3 כפות מרגרינה בטעם חמאה, מחולקות
- 4 שיני שום, קצוצות דק
- 1/4 כוס סוכר חום
- 1 כף דבש
- 1/2 כפית אורגנו
- 1/4 כפית טימין
- 1/4 כפית בזיליקום מיובש
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מתבלים את ירכי העוף במלח ופלפל.
3. ממיסים 2 כפות מהמרגרינה במחבת גדולה המותרת לשימוש בתנור, על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את העוף, כשהעור כלפי מטה וצורבים עד להשחמה, 2-3 דקות לכל צד. מעבירים את העוף לצלחת.
4. ממיסים את כף המרגרינה הנותרת במחבת, תוך ערבוב, כדי לשחרר את כל החלקים השחומים בתחתית. מוסיפים את השום; מבשלים ומערבבים כ-30 שניות. מערבבים את הסוכר, הדבש, האורגנו, הטימין והבזיליקום עד לקבלת תערובת אחידה. מכבים את האש ומחזירים את העוף למחבת, כשהעור כלפי מטה.
5. צולים בתנור עד שהעוף כבר לא ורוד, 25-40 דקות.
6. מטפטפים את הרוטב מהמחבת על ירכי העוף בעת ההגשה.