כיכר השבת

מה אוכלים היום?

קלאסיקה חורפית מושלמת: מתכון למרק בצל צרפתי

נראה שהחורף כאן כדי להישאר ואין כמו מרק מחמם להתנחם איתו בערבים קרים. מתכון להכנת מרק בצל סמיך וארומתי בסגנון צרפתי. וגם: פטנט לטוסט גבינה יבש שלפי המסורת, חייבים לנשנש עם המרק (מתכונים, אוכל)

| 5 |
קלאסיקה חורפית. מרק בצל צרפתי
קלאסיקה חורפית. מרק בצל צרפתי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 4 בצלים גדולים
  • 50 גרם חמאה
  • 5 כוסות ציר ירקות / מים
  • 2 כפות קמח
  • 1/2 1 כוסות יין לבן
  • ענף עלי תימין
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 בגט
  • 1 כוס גבינה קשה מגוררת

אופן הכנת מרק בצל צרפתי:

רגע לפני: נראה שהחורף כאן כדי להישאר ואין כמו מרק מחמם להתנחם אתו בערבים קרים. מתכון להכנת מרק בצל סמיך וארומתי בסגנון צרפתי. וגם: פטנט לטוסט גבינה יבש שלפי המסורת, חייבים לנשנש עם המרק.

• פורסים את הבצלים לרצועות דקות.

• קרמול הבצלים: מחממים היטב סיר עמוק, מוסיפים לתוכו את כל הבצלים ומנמיכים ללהבה קטנה ככל הניתן ומערבבים את הבצלים במשך 5 דקות עד שהם מתרככים. מוסיפים את החמאה כשהיא חתוכה לקוביות, וממשיכים לערבב עד שהחמאה נמסה לתוך הבצלים.

• לאחר אידוי של 25 דקות, נוצרת מעין "עיסת בצלים", לתוכה מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד להיטמעות מוחלטת.

• מוסיפים את היין הלבן ומערבבים.

• יוצקים לסיר את ציר הירקות או מים, מתבלים בתימין, קמצוץ אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור. אם היין חמצמץ, ניתן להוסיף עד כף סוכר אחת כדי להחזיר את המרק לטעם המתקתק.

• מביאים את המרק לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30 דקות על אש קטנה.

• מסירים מהאש ומשאירים את המרק בסיר הסגור במשך 3 שעות להעצמת הטעמים.

• סמוך להגשה פורסים את הבגט ומסדרים את הפרוסות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים מעל כל פרוסה גבינה קשה מגוררת בנדיבות וקולים בתנור בחום של 180 מעלות, עד שהגבינה נמסה.

אופן ההגשה: מחממים את המרק, יוצקים לקעריות הגשה, על המרק מניחים פרוסות בגט קלויות עם גבינה ומגישים. כך הבגט נותר יבש ולא מאבד מפריכותו.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
4
נשמע מהמם!!! חיפשתי פעם מתכון למרק בצל ומצאתי משהו תחת הכותרת "מרק בצל צרפתי" ובגוף המתכון הסבירו איך להרתיח בצל במים, זהו... זה יצא זוועה, התחרטתי, המתכון הזה נראה סוףףףףףף, תודה!!!
3
מתכוני המקרים שלכם נפלאים יישר כוח (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
2
.

הצגת כל התגובות

1
למה אין הוראות הכנה????????????
ישנן הוראות הכנה, אך נעתיק אותן לכאן שוב, לנוחיותך: • פורסים את הבצלים לרצועות דקות. • קרמול הבצלים: מחממים היטב סיר עמוק, מוסיפים לתוכו את כל הבצלים ומנמיכים ללהבה קטנה ככל הניתן ומערבבים את הבצלים במשך 5 דקות עד שהם מתרככים. מוסיפים את החמאה כשהיא חתוכה לקוביות, וממשיכים לערבב עד שהחמאה נמסה לת
מרקים