כיכר השבת

כמו למלא דלק

המירוץ לטעינה המהירה - זיקר מציעה טעינה מלאה בדקות בודדות

תעשיית הרכב החשמלי בתנופה: לאחר חשיפת מטען 1000kW של BYD, זיקר מקפיצה את הרף ל-1200kW ווואווי מתכננת להציג פתרון של 1500kW לרכבים כבדים | כל החברות במירוץ כנגד חרדת הטווח (רכב)

| 1 | כיכר השבת |
בעלת הטעינה מהמהירות בעולם כיום, 10.5 שניות. זיקר X7
בעלת הטעינה מהמהירות בעולם כיום, 10.5 שניות. זיקר X7 (צילום: Shutterstock)

התחרות על מהירות טעינת רכבים חשמליים מגיעה לשיאים חדשים. רק בשבועות האחרונים חשפה חברת BYD את מה שהוגדר כמטען המהיר ביותר בעולם לכלי רכב חשמליים, המסוגל לספק עד 1000kW, והנה בימים הקרובים צפויות שתי יצרניות נוספות להציג פתרונות מתקדמים אף יותר, עם הספקים מרשימים של עד 1.5MW.

חברת זיקר, שכבר הציגה בדגמי 007 ו-7X סוללות LFP חדשניות המאפשרות טעינה בהספק של עד 800kW באמצעות תחנות הטעינה הייעודיות שלה, מתכוננת כעת לחשוף פתרון מתקדם עוד יותר המספק הספק טעינה של עד 1200kW (1.2MW), מה שיתן טעינה מלאה בדקות בודדות. החשיפה הרשמית צפויה במהלך החודש הקרוב (אפריל), ואז נוכל גם להעריך עד כמה הטכנולוגיה החדשה תקצר את זמן הטעינה הנוכחי העומד על 10.5 דקות בלבד (מ-10% ל-80%) בדגמים בעלי סוללות ה-LFP המתקדמות.

אם 1.2MW נראה לכם כהספק מרשים, המתינו לתגובתה של חברת וואווי, שצפויה להכריז גם היא במהלך אפריל על פתרון טעינה בעל הספק עצום של 1.5MW. בשונה מהמתחרות, וואווי מפתחת את המטען החדש עבור כלי רכב חשמליים כבדים, כגון משאיות, כאשר לפי הערכות החברה זמן הטעינה יעמוד על 30 דקות בלבד.

פתרונות טעינה מתקדמים אלה מביאים את טכנולוגיית הרכב החשמלי לנקודה בה זמן הטעינה מתקרב לזמן התדלוק הסטנדרטי של רכב בעל מנוע בעירה פנימית. עם זאת, עדיין נותרו שאלות פתוחות לגבי ההשלכות ארוכות הטווח של טעינה מהירה כל כך על חיי הסוללה. בנוסף, פריסת תשתיות המסוגלות לספק הספק כה גבוה מהווה אתגר לוגיסטי וכלכלי משמעותי, שכן מדובר במערכות יקרות במיוחד הדורשות תשתית חשמלית ייעודית ומורכבת.

חשוב להדגיש כי בנוסף לכל, יכולות אלו תלויות במידה רבה בתמיכה מצד הסוללה עצמה ומערכת ניהול הטעינה המותקנת ברכב. למעשה, מערכת ניהול הטעינה היא הקובעת את כמות הזרם וההספק שהסוללה יכולה לקלוט בכל נקודת זמן, בהתאם למגבלות שהגדיר היצרן. זאת ועוד, חשוב לזכור שההספק המקסימלי הוא נקודתי בלבד ואינו נישאר זהה לכל אורך הטעינה אלא הולך ופוחת ככל שהטעינה מתקדמת, ולכן פרופיל הטעינה המלא בטווח שבין 10% ל-80% חשוב לא פחות מנתון השיא.

בכל אופן, לנו נראה כי מהירות הטעינה היא חשובה אך לא תגרום לחברה מסויימת לנצח את האחרות, הרי רבים מבעלי הרכבים החשמליים מטעינים בעמדה ביתית וזמן הטעינה חשוב להם אבל לא עד כדי כך שיהיו מוכנים להוסיף שלום עבור טכנולוגיה מהירה יותר (שכן מן הסתם הבטריות המהירות יהיו יקרות מהרגילות) ואף כאמור תשתיות החשמל לא יתאימו לכך בכל מקום. לכן, שינוי משמעותי יותר יהיה בטווח הנסיעה בין טעינה לטעינה ולא רק במשך זמן הטעינה שכבר היום בעמדות מהירות הוא די סביר, אך כמובן קשה לנבות את תגובות הצרכנים ורק ימים יגידו.

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
אני לא יודע מה זיקר טוענת ומה לא מה שאני יודע זה שהרכב שלהם מלא בגימיקים ופיצ'רים סיניים מטומטמים הרכב לא נח וגם כשאני רוצה להפעיל מגבים אני צריך לעשות זאת דרך ה"מסך" המטומטם של זיקר
בעל רכב זיקר x
אולי גם יעניין אותך
חדשות תחבורה